‘Sylvana beledigen is erger dan christenen beledigen’

Tijs van den Brink denkt dat Giel Beelen puur en alleen sorry heeft gezegd voor zijn aapgrap over Sylvana Simons, omdat er zo veel boegeroep kwam uit het Sylvanakamp. Dat zegt de EO-ster op Radio 1. Van den Brink adviseert andere beledigde mensen die excuses willen dan ook om net zo hard te roepen als haar. Hij wijst bijvoorbeeld op de belediging van Maxim Hartman aan het adres van christenen. “Maar gewoon negeren kan natuurlijk ook. Krijgt de belediging ook niet zo veel aandacht.

Hartman riep in de Volkskrant dat Friezen achterlijk zijn en christenen betitelde hij als christenhonden. “Hartman kreeg ook wel wat reacties, maar zeker niet in de mate waarin Giel dat overkwam. In De Wereld Draait Door heb ik hem niet gezien…

Beelen ging in DWDD diep door het stof voor Simons. “Hartman bood in tegenstelling tot Giel allesbehalve excuses aan aan Friezen en christenen. Het was humor en dat moesten Volkskrantlezers, Friezen en christenen maar snappen.

Met zo’n reactie zou Beelen níet wegkomen, aldus Van den Brink. Dat komt volgens hem puur en alleen vanwege de grote mond van het Sylvanakamp. “Een racistische grap over Sylvana op 3FM is op dit moment in Nederland veel erger dan het beledigen van Friezen en christenen in de Volkskrant.

Als Friezen en christenen dat erg vinden, moeten ze de volgende keer luider protesteren tegen beledigingen. In de hoop dat Hartman dan zegt: ‘Dit is een veel gevoeliger onderwerp dan ik dacht.’

Van den Brink merkt verder op dat Beelens excuses pas kwamen na de ophef over zijn uitspraken. Hij denkt dan ook dat de dj wel spijt heeft, maar geen berouw.

De column van Van den Brink kunt u lezen op de website van Radio 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen