SBS stopt met aanbieden doelgroep tot 25 jaar

SBS biedt volgend jaar niet langer de jongerendoelgroep tot 25 jaar aan aan zijn adverteerders. Dat heeft commercieel directeur Peter Mulder donderdag gezegd op de jaarpresentatie van SBS. Jongeren kijken steeds minder tv en daarom verlegt SBS de focus van zijn lineaire zenders. “In het commercieel beleid voor het komende jaar zullen we de doelgroep tot 25 jaar niet meer aanbieden, dus de doelgroep 25 tot 54 jaar zal voor ons de primaire doelgroep zijn waarop we verkopen.

Mulder heeft dat besluit deze week op de markt gecommuniceerd. “Er komen natuurlijk reacties op, want er zijn ook adverteerders die zich richten op de groep mensen tot 25 jaar.”

SBS zal die adverteerders niet teleurstellen, aldus Mulder. “Het is voor ons belangrijk dat we ook die klanten kunnen blijven bedienen door te schakelen naar wat we doen online.”

De jongeren zijn online wél te vinden. “We hebben diverse assets op die doelgroep staan. Social influencers zijn daarin heel belangrijk en formats die ontzettend goed scoren onder jongeren zoals The Next Boy/Girl Band, dat het op lineaire tv wat minder goed deed. Het deed het op YouTube echter extreem goed onder de jongerendoelgroep. Beter dan het zesde seizoen van The Voice. Dat soort exposure moeten we actiever meenemen in de pakketten.”

Bovendien wil SBS de doelgroep 50 plus meer onder de aandacht brengen. “Wij noemen dat bij SBS ‘ageless’. Het zijn geen mensen die je kunt duwen in een hoekje van 50+ of 60+. Het zijn gewoon mensen van boven de 40 die kijken naar thema’s die hen aanspreken, zoals ontspanning, cultuur en comfortabel wonen.”

Vanuit de merken die we hebben moeten we die thema’s aanraken en packagen naar de adverteerder toe. Steeds meer adverteerders zien dat die doelgroep 50+, of ageless, interessant aan het worden is. We weten het allemaal, maar schakelen er nog minimaal op.”

SBS rekte de bekende commerciële doelgroep 20 tot 49-jarigen in 2012 op tot 20 tot 54-jarigen. In 2017 wordt dat dus 25 tot 54-jarigen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen