Jeroen Pauw ergert zich aan Thierry Baudet

Jeroen Pauw ergert zich aan de oproep van Thierry Baudet voor een ‘grote schoonmaak’ bij de ‘vooringenomen’ NPO. ‘Weg met al die VARA-gezichten!’, roept Baudet tot grote ergernis van Pauw. Dat is te volgen op Twitter. Baudet, het gezicht van de nieuwe politieke partij Forum voor Democratie, wekt weerstand op bij Pauw. Hij ergert zich aan de populistisch uitspraak van de publicist. “Ach gut, een oproep van de polder-Erdogan van het forum voor … eh.. wat ook al weer?

Pauw vindt het volkomen logisch dat hij een beetje uit zijn slof schiet. “Als politici oproepen tot het verdwijnen van voor hen onwelgevallige media reageer ik inderdaad geprikkeld.

Journalist Joost Niemöller merkt op dat Pauw de loper uitrolt voor DENK, maar geen aandacht schenkt aan PVV. Een onterecht verwijt, vindt Pauw. “Licht is al tijdje bij je uit Joost. Wilders wil nergens bij NPO en ook niet bij RTL, en de meeste PVV  kamerleden mógen niet van hun baas..

Overigens deed Baudet zijn uitspraken in reactie op een artikel van columnist Rutger van den Noort. Hij stelt dat de berichtgeving van NOS en RTL gekleurd is en denkt dat er een rechts gat in de markt is voor SBS.

Van den Noort: “Het is alleen de vraag of John de Mol genoeg ballen heeft om deze politiek-incorrecte beslissing te nemen. Doet hij het niet, dan doe ik hierbij de voorspelling dat een andere ondernemer in dit gat stapt en het medialandschap voorgoed gaat veranderen.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen