SBS 6 kort De Gevaarlijkste Wegen van Nederland in

SBS 6 trekt vroegtijdig de stekker uit het mager bekeken André van der Toorn-programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. De kijkcijfers van de show zijn te laag. Dat meldt de Pijnackerse krant Telstar, die meewerkte aan een uitzending die niet meer op televisie komt. Maandenlang heeft de redactie van het programma onderzoek gedaan naar de veiligheid van de N470 bij Delfgauw. “Een redactrice meldt nu echter dat de grote televisiebazen het programma van de buis te halen.”

Telstar heeft te horen gekregen dat het programma nog tot en met de achtste aflevering uit mag zenden en dat daarna de stekker eruit gaat. “De N470 zat helaas in aflevering 9.”

De productiedame meldt tevens dat zij en haar teamgenoten nu op zoek moeten naar een andere baan. De reden van de stopzetting is onduidelijk, maar naar verluidt trok het programma te weinig kijkers.

SBS 6 laat desgevraagd weten dat De Gevaarlijkste Wegen van Nederland volgende week dinsdag voor het laatst uitzendt. Dan is de achtste aflevering te zien. De zender kan niet zeggen of het programma is ingekort.

De Gevaarlijkste Wegen van Nederland trok afgelopen dinsdag om half negen 450.000 kijkers (7 procent). Mijn Laatste Keer van Lucille Werner trok met de seizoensfinale aansluitend 307.000 kijkers (5 procent).

Na volgende week gaat SBS 6 films uitzenden op dinsdagavond.

Soms valt het tegen en soms zit het mee voor SBS. Een ander SBS-programma, de Daphne Bunskoek-show House Rules op Net5, heeft er vanwege behaald succes juist een aflevering bíj gekregen. Die is aankomende woensdag op tv.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen