Robbert Dijkgraaf voor zesde keer met tv-college

Professor Robbert Dijkgraaf gaat voor de zesde keer een tv-college maken voor De Wereld Draait Door. Dit keer zal hij in een live hoorcollege vertellen over de wonderen van ‘licht’. Dat heeft de VARA laten weten. Dijkgraaf is zo’n beetje het boegbeeld van DWDD University, het leergierige filiaal van de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein, Het Oneindige en Zwarte Gaten, keken meer dan één miljoen mensen. Zoals de kijker van hem gewend is, geeft Dijkgraaf zijn college aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.

Waarom is de lucht blauw en de ondergaande zon rood? Wat hebben radio en röntgenstraling gemeen? Waar komen de pigmenten van verf vandaan? Hoe kunnen ons oog en brein drie primaire kleuren onderscheiden, en waarom zien vogels, bijen en garnalen er zo veel meer? Van de oerknal tot de regenboog verbindt de magie van het licht alles om ons heen“, aldus Dijkgraaf.

DWDD University presenteert: Licht, door Robbert Dijkgraaf is op vrijdag 2 december direct na het Achtuurjournaal te zien op NPO 1. ”

Foto: Wiebke Wilting/VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen