Raemon Sluiter weg bij AD: ‘Ik ben er uitgegooid’

Geplaatst op ma 07 nov 2016 om 10:48

Het AD stopt met columnist Raemon Sluiter. Dat meldt de oud-tennisprof en tv-recensent van Veronica Magazine vandaag in zijn laatste AD-column. Sluiter past niet langer in het team. “Kan nu een heel stoer verhaal vertellen dat het niet te combineren was met m’n baan als tenniscoach, het schrijven van een column voor een tv-gids, het opnemen van een shampooreclame en God mag weten wat ik nog meer allemaal uitspook, maar de waarheid ligt net even iets anders“, legt hij uit.

Hij vervolgt: “Ik ben er gewoon uitgegooid. Er gaat met een aantal columnisten gewerkt worden, die meerdere keren per week gaan schrijven. Dat wilde de krant u waarschijnlijk niet aandoen. Kan ik ze moeilijk kwalijk nemen.”

Sluiter vindt het ‘natuurlijk jammer’. “Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het ook niet zo heel erg vind. Vanwege die tóch best wel drukke werkzaamheden. Maar ook een beetje vanwege het altijd maar moeten hebben van een mening.”

Iets in me hoopt natuurlijk dat er massaal gemaild wordt naar het AD waarom ze die gezellige gozer eruit hebben gepleurd“, zegt hij in de column. “Maar mocht u het voor kennisgeving aannemen, er verder niet echt een mening over hebben, of er voor kiest om die voor u te houden: even goeie vrienden.”

LINDA.tv-ster Antoinnette Scheulderman vindt het ontslag van Sluiter bespottelijk. “Een van de weinige sporters die zonder ghostwriter verdomd goede columns maakt, en die pleuren ze eruit. Túúrlijk, AD.

Foto: Omroep Brabant
11 Reacties op “Raemon Sluiter weg bij AD: ‘Ik ben er uitgegooid’”


 1. padoem pattts

  Moet je betere stukjes schrijven!

 2. Walter

  AD heeft liever Eus Akjol, hoofddoekje, Angela de Jong (wie kent d’r niet) en types als Erben Wennemars als columnisten. Hahaha, wat een grap zeg…

  En dan verbaasd zijn dat steeds meer mensen hun abonnement op het AD opzeggen…

 3. Anoniem

  Nou Halina Reijn en die mevrouw met dat hoofddoekje nog.
  Schrijven ook hele slechte columns.

 4. Willem

  AD wat een achterbaks rioolkrantje zeg, je schreef puur voor het poen want een normaal persoon zou met dat pro islamitisch krantje niet geïdentificeerd willen worden. Keulen, AD de wegkijken bij uitstek.

 5. Boris

  Hopen dat hij zich vanaf nu dan volledig richt als acteur van reclamespotjes. Dan kan het wel eens heel snel gaan met zijn carrière.

 6. Harmsen

  De Bruine Rotterdammer een idee?

 7. lvs2015

  AD heeft ook altijd bij hun controversiele stukken over met name de Islam of Marokkanen altijd de reactie optie uitstaan. En als die eens aanstaat en je schrijft heel netjes een goed inhoudelijk maar kritische reactie, dan kun er vergif op nemen dat deze niet verschijnt als reactie.

 8. Willem

  Lvs2015 ja dat klopt inderdaad, ook vaak gedaan maar het is een krant die niets met objectieve journalistiek heeft een maken. Binnen 5 jaar leest nigemand meer die sturende leugens.

 9. E. Hartsma

  Ik wil Jerry Goossens terug.

 10. Rubicon

  AD goede krant met lef. Steekt nek uit met nieuwe journalistieke invalshoeken (Rutte, Hugo Borst op voorpagina). Niet altijd geslaagd maar wel onderscheidend. Duidelijke koers van (oud nrc) hoofdredacteur. Daarom des te meer jammer dat ze een oorspronkelijke gosert als Raemon Sluiter de deur wijzen. Zou ze sieren als ze hier op terugkomen. Natuurlijk is de column kapotonderzocht en natuurlijk ‘uit onderzoek blijkt dat’ maar de man geeft AD smoel en karakter en verdient langere aanloop.

 11. maartje

  Jammer, ik las de column van Raemon graag. Redelijke blik op de feiten, met humor geschreven. Ik sloeg het nooit over en zal het missen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.