Beau van Erven Dorens: ‘Enorme angstcultuur bij SBS’

Er is sprake van een enorme angstcultuur bij SBS 6. Dat stelt Beau van Erven Dorens, die vorig jaar terugverhuisde van SBS 6 naar RTL 4, in Playboy. Van Erven Dorens is blij dat hij weg is van het Rietlandpark. “Bij SBS was het louter op wantrouwen gebaseerd. Er heerst een enorme angst, iedereen kijkt om zich heen. Zit jij er morgen nog? Dat is de cultuur daar“, zegt hij. “Die haat en nijd daar, dat vreet gewoon aan je. Je moet gewoon met een kogelvrij vest door dat pand heen lopen.

De presentator koos nog voor hij ontslagen werd voor een terugkeer naar RTL. “Ik maakte me echt zorgen: wat doe ik hier? Als er geen enkele opening is naar iets leuks, wat doe je dan? Daar werd ik zo woest van. Maar die vent die mij eruit wilde gooien, Peter Lubbers (die Kim-Lian van der Meij wél een tv-talent vindt, red.), is er nu zelf horizontaal uitgevlogen.

Dat Erland Galjaard nu weer zijn baas is, doet Van Erven Dorens goed. “Het vertrouwen bij RTL heeft mij ongelooflijk veel rust gegeven, want ik was gewend om als een soort schichtige figuur, of in elk geval heel alert de hele tijd te denken: iedereen kan een mes in mijn rug steken. Dus ik ben nu echt dolblij.”

Bij RTL en Erland is het een en al vertrouwen. Ik weet niet wat me overkomt. Maar dat is gewoon policy daar: we geven hem vertrouwen, ga het maar doen en doe af en toe verslag.

Van Erven Dorens is momenteel te zien met de daklozenshow The Amsterdam Project, waar hij maar liefst een jaar lang aan heeft gewerkt. De kritiek dat RTL geld verdient over de rug van zwakkelingen, gaat dus niet op, stelt hij.

Dat hij mij een jaar de tijd geeft om dit te maken, zegt al genoeg. En dat andere programma gaat anderhalf jaar duren. Daar ga je nooit een cent aan verdienen, haha.

Tot slot onthult Van Erven Dorens nog dat hij nu bij RTL minder verdient dan hij bij SBS deed. “Ik ben nu twintig keer gelukkiger. Ik maak heel mooie dingen, en mijn vrouw wordt weer blij van mij.

Het Playboy-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen