Radio 2-baas Jurre Bosman wordt radiodirecteur NPO

Jurre Bosman (39) is benoemd tot directeur radio bij de NPO. Hij stopt daarom als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Dat heeft de NPO laten weten. Bosman wil van NPO Radio ‘het meest toonaangevende en impactvolle radiobedrijf van Nederland’ maken. NPO-voorzitter Shula Rijxman heeft daar veel vertrouwen in. “Jurre heeft een indrukwekkende staat van dienst bij de publieke omroep als radiomaker, presentator en als zendermanager“, reageert ze.

Rijxman prijst Bosman. “Onder zijn leiding zijn NPO Radio 2 en NPO Radio 5 ingrijpend en succesvol vernieuwd en heeft hij recent de aanzet gegeven voor een nieuwe aanpak bij NPO 3FM. Hij heeft in de praktijk bewezen dat hij in staat is de publieke radio steeds te blijven vernieuwen en verder te professionaliseren.”

Bosman laat weten dat hij in wil spelen op het veranderende mediagebruik. Hoe hij dat wil doen? “Door continu aansluiting met ons publiek te zoeken. Niet alleen met zenders en programma’s, maar ook met activiteiten in real life: evenementen en themaweken.”

Door mee te bewegen met hun veranderende mediaconsumptie, die zich steeds meer naar mobiele apparaten verplaatst. Door op alle platformen aanwezig te zijn waar ons publiek zich bevindt, zoals YouTube, Spotify en Instragram. Maar vooral door ze te blijven verrassen met mooie muziek en waardevolle informatie en met goede en inspirerende programma’s.”

Wat gaat hij nu als eerste doen? “Een nieuwe zendermanager zoeken voor NPO Radio 2 en 5. De beste radioman of vrouw die de vernieuwing die daar is ingezet kan voortzetten, met een fantastisch team en een geweldige programmering!

Bosman begon op veertienjarige leeftijd als presentator bij de regionale omroep RTV Oost en werkte vervolgens als radiomaker bij de TROS, was programmamaker en eindredacteur bij 3FM, presentator bij SchoolTV en adjunct-zendermanager van NPO Radio 6 Soul & Jazz en van NPO FunX.

De afgelopen twee jaar gaf Bosman leiding aan de zenders NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Als radiodirecteur van de NPO volgt hij Jan Westerhof op.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen