Radio 2-baas Jurre Bosman wordt radiodirecteur NPO

Geplaatst op Wed 09 Nov 2016 om 13:30

Jurre Bosman (39) is benoemd tot directeur radio bij de NPO. Hij stopt daarom als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Dat heeft de NPO laten weten. Bosman wil van NPO Radio ‘het meest toonaangevende en impactvolle radiobedrijf van Nederland’ maken. NPO-voorzitter Shula Rijxman heeft daar veel vertrouwen in. “Jurre heeft een indrukwekkende staat van dienst bij de publieke omroep als radiomaker, presentator en als zendermanager“, reageert ze.

Rijxman prijst Bosman. “Onder zijn leiding zijn NPO Radio 2 en NPO Radio 5 ingrijpend en succesvol vernieuwd en heeft hij recent de aanzet gegeven voor een nieuwe aanpak bij NPO 3FM. Hij heeft in de praktijk bewezen dat hij in staat is de publieke radio steeds te blijven vernieuwen en verder te professionaliseren.”

Bosman laat weten dat hij in wil spelen op het veranderende mediagebruik. Hoe hij dat wil doen? “Door continu aansluiting met ons publiek te zoeken. Niet alleen met zenders en programma’s, maar ook met activiteiten in real life: evenementen en themaweken.”

Door mee te bewegen met hun veranderende mediaconsumptie, die zich steeds meer naar mobiele apparaten verplaatst. Door op alle platformen aanwezig te zijn waar ons publiek zich bevindt, zoals YouTube, Spotify en Instragram. Maar vooral door ze te blijven verrassen met mooie muziek en waardevolle informatie en met goede en inspirerende programma’s.”

Wat gaat hij nu als eerste doen? “Een nieuwe zendermanager zoeken voor NPO Radio 2 en 5. De beste radioman of vrouw die de vernieuwing die daar is ingezet kan voortzetten, met een fantastisch team en een geweldige programmering!

Bosman begon op veertienjarige leeftijd als presentator bij de regionale omroep RTV Oost en werkte vervolgens als radiomaker bij de TROS, was programmamaker en eindredacteur bij 3FM, presentator bij SchoolTV en adjunct-zendermanager van NPO Radio 6 Soul & Jazz en van NPO FunX.

De afgelopen twee jaar gaf Bosman leiding aan de zenders NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Als radiodirecteur van de NPO volgt hij Jan Westerhof op.

Foto: NPO
14 Reacties op “Radio 2-baas Jurre Bosman wordt radiodirecteur NPO”


 1. Anonymous

  Wie gaat zijn taken bij Radio 2 en 5 nu over nemen?

 2. Marco

  Hahahahahaha Radio3 word geen succes dat kan ik je wel voorspellen.
  Met een laagvlieger als Domien in de morgen en Kleuterradiomaker Frank in de middag het failliet van Radio3 aangevraagd

 3. Alex

  Hij is goed bezig. Het lijkt niet eens zo lang geleden dat hij iedere vrijdag het school tv week journaal aan elkaar praatte.

 4. Anonymous

  Een zeer goede keuze! Een jongen die vanuit binnen uit vanaf jonge leeftijd het vak geleerd heeft en die geïnteresseerd in wat hij doet en de mensen en de wereld om hem heen. Een goede keuze. Ik hoop voor 3FM dat hij allereerst Basyl de Groot er uit knikkerd en zo snel mogelijk met een nieuw plan voor de zender komt. En Serious Request vanaf volgend jaar naar Radio 2 gaat.

 5. Wendelien

  Wat een vliegende carriere voor Jurre. Super! Juiste man op de juiste plek.

 6. Marcel

  Eerst taak van hem is dus een opvolger zoeken voor zichzelf om Radio 2 en 5 te gaan leiden…

 7. Jaap Kooiman

  De algemene tendens van de Radio 2 luisteraar is dat men hem liever gisteren dan vandaag kwijt was.

 8. Marcel

  Tja, maar een nieuwe opvolger zal daar geen verandering in brengen, die zal vooral moeten doorzetten wat Jurre heeft ingevoerd…

 9. Pieter

  Ik ken hem eigenlijk alleen van het schooltv weekjournaal.. maar goeie carriere move

 10. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  Er wordt al gesproken met Erik de Zwart als opvolger.

 11. Anonymous

  Jaap Kooijman Waar heb je het over?

 12. Sjaak

  Sinds de wijzigingen bij npo radio 2 is het een soort 3FM light. Ik ben weg daar.

 13. Jawie

  Voor iemand die in de media werkt, lijkt het wel of zijn google-cache is ge-cleaned. Weet iemand of hij op Hawaii is geboren?

 14. Anonymous

  @Sjaak Prima toch! Aan nieuwe luistercijfers te zien geniet een veel grotere groep mensen van Radio 2 dus dan zal er wel iets goed gaan. Gelukkig voor jou zijn we nog een hoop andere zenders. Tip (geen grapje) Probeer Radio M eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.