Boulevard-Marc kritisch over Emirates-vlucht koning

Marc van der Linden, royaltykenner van RTL Boulevard, uit kritiek op de vliegreis die koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geboekt van en naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dat is te lezen op Twitter. Pilotenvakbond VNV is boos dat de koning niet met KLM, maar met Emirates naar de andere kant van de wereld vloog. En dat terwijl KLM het moeilijk heeft in de concurrentiestrijd met door oliestaten gesubsideerde airlines. “Emirates is goedkoper en sneller“, stelt de koning echter.

Van der Linden denkt dat de koning hier niet de échte reden geeft waarom hij voor Emirates koos. “Vreemd dat koning ‘goedkoper’ als argument gebruikt om niet met KLM te vliegen. Als dat de regel wordt, gaat er veel veranderen aan het hof.

De koning moet eerlijk zijn, vindt Van der Linden. “Ik zou gewoon eerlijk zeggen dat Emirates vééél comfortabeler is dan de blauwe vrienden. Helaas maar waar.

Zelf vindt Van der Linden het ook heerlijk om met Emirates te vliegen. “Die douche is fantastisch. Ik douchte boven de woestijn.

De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland dinsdagavond afgesloten. Ze vliegen vandaag terug naar Amsterdam.

Emirates vliegt van en naar Australië en Nieuw-Zeeland met een tussenstop in Dubai. KLM komt niet verder dan Singapore. De vervolgvlucht wordt uitgevoerd door een partner-airline.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen