Laura Ponticorvo geërgerd: ‘Ik heb ook vaste lasten!’

YouTube-heldin Laura Ponticorvo is al die kritiek op de commerciële invloeden in haar filmpjes meer dan zat. Ze spreekt haar vele volgers toe in een 22 minuten durende uitlegvideo. Dat is te zien op het videoplatform. Ponticorvo heeft een verrassende boodschap voor haar volgers: die commerciële filmpjes zijn er alleen maar omdat er anders überhaupt geen filmpjes waren. “Ik merk dat er online – en mijn leven is online – heel veel negativiteit van buitenaf op mij wordt afgeschreven“, begint ze.

De realityster die bekend werd door de RTL 5-show Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde heeft naar eigen zeggen een olifantenhuid, maar vindt het toch tijd om uitleg te geven. “Het is mijn werk. Ik ben een online influencer.

Online influencer zijn is een baan, die wordt betaald door adverteerders, benadrukt ze. “Ik maak leuke video’s voor jullie, ik ben er fulltime mee bezig en probeer vernieuwend te zijn. Op een gegeven moment heb je een groot bereik en dat vinden merken en bedrijven heel interessant om reclame te maken voor hun product. Dát is mijn werk.

Haar fans vinden die reclame echter niet altijd even leuk. “Elke keer als ik een gesponsorde video of foto plaats, krijg ik weer reacties als: ‘O, jij doet ook echt alles voor het geld.’ Dan merk ik dat jullie je daar aan irriteren.

Dat vindt Ponticorvo onbegrijpelijk, temeer omdat ze altijd #ad of #spon bij een gesponsorde video zet. “Mag ik ook beloond worden voor hetgeen ik maak voor jullie?

Twee keuzes

Ze legt haar fans twee keuzes voor: de gesponsorde filmpjes slikken óf helemaal geen filmpjes meer. “Als ik alleen maar video’s voor jullie maak zonder samenwerkingen met merken en bedrijven, heb ik geen inkomen en zou ik een andere baan moeten zoeken. Dan zou ik vier à vijf dagen in de week in de winkel moeten staan om mijn vaste lasten te betalen.”

Ponticorvo moet gewoon de hypotheek betalen. “Als ik elke dag in de winkel zou werken, kan ik prima mijn vaste lasten betalen, maar heb ik geen tijd meer om video’s voor jullie te maken“, zegt ze. “Het is heel simpel: of je hebt de gesponsorde filmpjes of je ziet helemaal niets meer van Laura Ponticorvo.

Social influencers hebben het zwaar

Mensen weten niet dat het leven van een online influencer zwaar is, zegt ze. “Geloof me: het is echt pittig wat wij doen, de online influencers. Heel veel mensen denken dat je gewoon met je camera een beetje videootjes loopt te maken de hele dag, maar het is echt héél zwaar en héél veel werk. Het is niet niets, het wordt heel erg onderschat.”

Geloof me: het is niet niets, het is best pittig. Ik heb altijd discussies in mijn huis dat ik tot te laat door ben met editen. Ik krijg ook last van mijn nek omdat ik te lang bezig ben met de computer. Ik las ook te weinig quality time in voor mijn mensen, omdat ik te gefocust ben op mijn YouTube-kanaal, omdat ik het allemaal zo goed wil doen voor jullie.”

Ik ben juist zo erg met jullie bezig om jullie blij te maken en als je dan wordt afgebrand denk ik: ik geef zó veel, begrijp dan ook dat het werk is voor mij.”

Video

De video Mijn Mening Over Al Het Commentaar van Ponticorvo kunt u onderstaand bekijken. Het filmpje is gesponsord door de firma Lang Van Stof.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen