Jeroen Pauw noemt Marianne Thieme (44) ‘jongedame’

Jeroen Pauw heeft Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Marianne Thieme maandagavond in Pauw volstrekt ongepast aangesproken. Hij noemde haar hooghartig ‘jongedame’. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Thieme is 44 jaar, heeft een volwassen politieke carrière, een echtgenoot en twee kinderen. Toen ze iets zei wat Pauw onwelgevallig was, kon ze rekenen op een seksistisch ‘jongedame’. Hij zou een Diederik Samsom (45) immers nooit wegzetten als ‘jongeman’.

Op sociale media wordt er schande van gesproken. “Een lijsttrekker een volwassen vrouw ‘jongedame’ noemen zodra ze teveel tegengas geeft. Djiezus Kreist“, zegt journaliste Myrthe Hilkens.

Journalist Sywert van Lienden, die eerder op de avond nog te gast was in De Wereld Draait Door, noemt Pauws opmerking ‘niet te harden’. “Jammer dat ze niet zo gevat was om ‘wat zeg je nu jochie?’ te riposteren.

Hilkens snapt wel dat Thieme even van haar apropos was. “Ik denk dat ik ook even m’n tekst zou kwijtraken.

Ondernemer Erik de Vlieger vindt het ook niet kunnen. “Maar echt! Wauw. Niet normaal Pauw. Best gaaf dat Jeroen Pauw een slechte dag heeft.

Marianne Thieme is 44. En Jeroen Pauw wijst haar terecht met als aanspreekvorm ‘jongedame’. Ik vind het behoorlijk denigrerend”, zegt kijker Madelon.

En Mirjam: “Pauw noemt Marianne Thieme ‘jongedame’ wanneer ze van mening verschillen. Zie je het al voor je dat hij Buma of Klaver ‘jongeheer’ noemt..?

Denise vindt het ‘tenenkrommend’: “Daar zat Pauw met al zijn dédain! ‘Jongedame’ is een dieptepunt… Pauw wordt juist een ‘opa’ die het allemaal beter weet…

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen