Show XL van start met magere 316.000 kijkers

De eerste aflevering van de zondagse talkshow Show XL met Lucille Werner en Fred van Leer trok zondag tussen 17.30 en 18.30 uur een publiek van 316.000 kijkers naar SBS 6, goed voor een marktaandeel van 8,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In het laatste half uur van de middag had Show XL geen noemenswaardige concurrentie, maar in het eerste half uur van de avond kozen veel mensen voor het Zesuurjournaal. Daar keken 788.000 mensen (21 procent) naar.

Show XL scoort vooralsnog iets minder goed dan voorganger Thuis Op Zondag. Dat programma sloot zijn eerste seizoen in april af met ruim 10 procent marktaandeel.

Het zal er niet makkelijker op worden voor Show XL: over twee zondagen begint Carlo’s TV Café aan een nieuw seizoen.

Op sociale media heeft Show XL veel negatieve reacties ontvangen. “Lucille is veel te veel aan het woord. Fred zit er voor spek en bonen bij op deze manier”, zegt Elisabeth op de Facebookpagina van SBS 6.

Miranda verlangt zelfs terug naar Kim-Lian van der Meij: “Ik vind het jammer dat Lucille te veel aan het woord is. Fred zit er bij voor Jan met de korte achternaam. Als Fred of een gast iets wilde zeggen, kwam Lucille er dwars door heen. Ik ergerde me rot aan haar. Van mij zou Kim-Lian en Fred een leuk koppel zijn.

En Marijke: “Wat rommeliig zeg zo door elkaar heen kletsen. Niet mijn programma, hoor. Nog nieuw, dus komt nog denk ik. Lucille je bent zo druk, doe even dimmen.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen