Rutte dit jaar wél naar EenVandaag: debat met Wilders

Het NPO 1-programma EenVandaag heeft VVD-leider en minister-president Mark Rutte gestrikt voor een een-op-eendebat met PVV-leider Geert Wilders. Het debat vindt plaats op maandag 13 maart 2017, twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft Wilders bekendgemaakt op Twitter. Wilders verheugt zich op het debat. “Zojuist ja gezegd op uitnodiging voor groot een-op-een televisiedebat met premier Rutte, een paar dagen voor de verkiezingen van 15 maart 2017“, zegt hij.

Rutte vertelde onlangs nog in WNL Op Zondag dat hij pleit voor een beperkt aantal televisiedebatten. De Amerikaanse presidentskandidaten houden drie grote tv-debatten en dat vindt Rutte wel een mooi maximum.

Vorig jaar zei Rutte nog nee tegen het EenVandaag-debat, net als de PvdA, omdat hij vond dat er al genoeg tv-debatten waren. Hij hield het toen bij het RTL-debat, het Pauw-debat en het slotdebat.

EenVandaag koos toen voor twee een-op-eendebatten met de leiders van CDA, SP, D66 en PVV. “Ik kan uren lachen om de domheid van Samsom en Rutte dat ze dat debat hebben laten schieten. Nu is het een strijd tussen Pechtold en mij. Ik verheug me erop!“, zei Wilders toen.

Afgelopen december werd Wilders in EenVandaag nog uitgeroepen tot Politicus van het Jaar.

Foto: EenVandaag

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen