Renate trots op Shownieuws: ‘Steunpilaar van SBS 6’

Renate Gerschtanowitz is trots op de bijdrage die haar programma Shownieuws levert aan SBS 6. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Party. Shownieuws weet op sommige avonden nog meer kijkers te boeien dan Pauw en RTL Late Night. “Samen met Hart van Nederland is Shownieuws één van de pilaren van de zender. Het programma gaat het hele jaar door en stopt niet als sommige andere programma’s wel even pauze hebben“, vertelt de 36-jarige presentatrice.

Het hele jaar door is Shownieuws op zender en sinds kort zelfs het hele weekend door. “Het is een essentieel onderdeel van SBS 6, we vullen zeven dagen per week. En zelfs vijf dagen in de week met twee uitzendingen per dag.

Gerschtanowitz blijft een van de gezichten van de showrubriek. “Voor mij gaat het werk bij Shownieuws gewoon door. Ik heb een nieuw contract en zal gemiddeld twee tot drie uitzendingen per week doen.

Haar man Winston Gerschtanowitz presenteert de concurrerende showrubriek RTL Boulevard. Hij presenteert eens in de drie weken een week. “Het geeft Winston iets meer tijd om zijn eigen projecten te doen.

Het is ook prettiger voor de privéplanning, stelt ze. “Toch overlappen onze werktijden elkaar wel af en toe. Als ik naar Shownieuws ga, vertrek ik eerder van huis dan dat Winston thuis is. Voor dat soort gelegenheden hebben we een oppas.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen