Nick Schilder: ‘The Next Boy/Girl Band geen flop’

De SBS 6-show The Next Boy/Girl Band is geen hit, maar ook zeker geen flop. Dat zegt jurylid Nick Schilder vandaag in het AD. The Next Boy/Girl Band bereikt vanavond zijn finale, nadat er vorige week slechts 361.000 mensen naar de halve finale keken. “Het kijkcijfer was, doordat Oranje voetbalde, niet goed. Maar de zender is redelijk tevreden. Over het algemeen scoort The next boy/girlband onder jongeren, een groep waar de meeste zenders veel problemen mee hebben, heel goed.”

Dat het programma leeft onder de jonge doelgroep, zie je online terug, aldus Schilder. “Op social media is het aantal posts over de show zelfs vergelijkbaar met The Voice. Er zijn positieve tekenen, al zal ik het zeker geen hit noemen want er was op meer gehoopt. Tegelijk: bedenk wel dat SBS heel lang op vrijdag de strijd niet eens is aangegaan. En dit staat wél.

Schilder is erg betrokken bij de kijkcijfers van SBS 6. “Simon en ik zijn begin dit jaar bij SBS aan boord gestapt en steken hiermee waanzinnig onze nek uit. Het is een zender waarbij lang niet alles lukt. Ons programma Zullen we een spelletje doen? bleef zelfs overeind tegenover Dance dance dance.”

Ook Zullen We Een Spelletje Doen? was volgens Schilder geen hit, maar ook geen flop. “Niet dat we boven het miljoen hebben gescoord, maar wel beter dan wat anders op deze tijdstippen stond geprogrammeerd. Daar zijn we trots op”, zegt hij in de krant, via Blendle.

De finale van The Next Boy/Girl Band is om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: Reinier Bergsma/SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen