Laura Ponticorvo verklaart succes: ‘Goede content’

Laura Ponticorvo heeft bijna 100.000 abonnees op YouTube. Het succes is te danken aan de goede content op haar videokanaal. Dat vertelt de realityster, die bekend werd als kandidaat in de RTL 5-show Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde, op FunX. Ponticorvo laat op haar eigen ‘zender’ zien hoe ze verhuist, hoe ze make-up opdoet en hoe ze een vloer uitzoekt. “Het gaat ineens super hard. Vanaf de 50.000 gaat het heel erg hard, moet ik eerlijk toegeven. Dat is het sneeuwbaleffect.”

In eerste instantie had ze haar abonnees vooral te danken aan haar tv-bekendheid, legt Ponticorvo uit. “Ik heb wat televisie-ervaring. Ik heb een paar leuke programma’s gedaan op tv en daardoor was ik voor een bepaalde groep in Nederland al ‘dat meisje van tv’. Toen ik filmpjes ging uploaden op YouTube dachten die mensen: hé, nu kunnen we een kijkje krijgen in haar leven.”

Voor die mensen was dat ontzettend leuk, maar ik heb nu een hele nieuwe doelgroep bereikt die mij nog niet kende van televisie. Het is goede content leveren, goede interessante video’s plaatsen en vooral lekker jezelf blijven.”

Ponticorvo is blij dat ze nu tv maakt voor YouTube. “Kijkers kunnen je écht leren kennen, want op televisie kun je anders overkomen dan je eigenlijk bent.”

Ze pakt het professioneel aan. “Ik begon zonder structuur. Als ik een leuke video had gemaakt, knalde ik het online. Het sloeg echter enorm aan en nu is er een vast systeem met elke maandag, donderdag en zaterdag een nieuwe video om 16.00 uur.”

En of ze nog terug wil op tv? “Ik word eigenlijk nog steeds gevraagd voor tv-programma’s, maar om heel eerlijk te zijn: nu ik de overstap heb gemaakt naar YouTube, vind ik dat gewoon te gek. Ik kan zo mijn ei kwijt.”

Natuurlijk, als tv op mijn pad komt en ik vind het te gek, dan ga ik dat zeker nog wel doen. Maar een of ander realityprogramma en weer als kandidaat meedoen, dat doe ik niet meer. Ik heb nu mijn eigen realitysoap op YouTube.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen