Jan Slagter trekt lange neus naar Sander Dekker

Jan Slagter heeft er bewust voor gekozen om de perspresentatie van zijn Omroep MAX donderdag op het voormalige Radio Veronica-zendschip de Norderney te houden. Dat vertelde de omroepbaas donderdag in Tijd voor MAX, dat eveneens vanaf het schip kwam. Slagter deelde daarmee een plaagstoot uit aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). “Twee jaar geleden stond staatssecretaris Sander Dekker hier op precies dezelfde plek, ook op 13 oktober“, aldus de omroepbaas.

Dekker kondigde toen groots op het schip aan dat de Publieke Omroep moest versmallen en dat er geen plaats meer moest zijn voor amusement. “Bepaalde programma’s mochten niet meer en we moesten alleen maar doen wat de commerciëlen niet doen.”

Van zijn Mediawet is niet veel terechtgekomen. “Inmiddels zijn we twee jaar verder en is er heel veel veranderd aan de Mediawet, dankzij een aantal politieke partijen in de Eerste en Tweede Kamer. Er is gelukkig nog steeds plek bij de Publieke Omroep voor amusement.”

Ik vond dit wel een mooie plek. Hij trok hier toen een enórme grote broek aan en als je nu kijkt wat er van die Mediawet is overgebleven: daar kan ik wel mee leven.”

Het is niet jennen. Ik heb hem het ook vooraf verteld. Ik heb onlangs met hem gegeten en toen heb ik verteld dat we dit zouden gaan doen. Voor hem was het geen verrassing. Hij kon er hartelijk om lachen.”

Foto: MAX/Stef den Boer

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen