Ismail Ilgün na mediarel: ‘Het is puur racisme’

Ismaïl Ilgun (19), die in september de media beheerste met de ophef over zijn treitervlogs, vindt dat de media van een mug een olifant hebben gemaakt. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Ilgun denkt dat men niet zozeer een probleem had met zijn filmpjes, maar meer met zijn komaf. “Al maak ik filmpjes met miljoenen vrolijke kinderen, dan nog zal ik worden gehaat. Kijk, ook als wij allochtonen gewoon werken, dan zullen ze ons nog haten. Het is racisme, puur racisme“, zo vertelt hij.

De haat tegen hem wordt gevoed door mensen als minister-president Mark Rutte, meent Ilgün. Hij noemde hem ‘tuig van de richel’. “Ik zou graag een sorry van Rutte willen horen. Wat hij over mij heeft gezegd, is niet premierwaardig. Hij heeft niet eens mijn vlogs gecheckt.

Wij zaten fout in sommige filmpjes. Dat had niet moeten gebeuren. Ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden. Maar wij hebben alleen een mug gemaakt, de media hebben daar vervolgens een olifant van gemaakt.

Het wangedrag van Ilgün heeft hem een contract opgeleverd bij platenlabel TopNotch, waar hij een documentaire wil gaan maken over achterstandswijken.

Het Volkskrant-interview met Ilgün kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen