Get The F*ck Out Of My House is kijkcijferflop

Het gaat erg slecht met Get The F*ck Out Of My House, de nieuwe vooravondshow van RTL 5. Het programma begon zijn tweede uitzendweek gisteren met slechts 141.000 kijkers, goed voor 2,7 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de tweede uitzending op rij dat er minder dan 150.000 mensen naar het programma van Blue Circle kijken. Vrijdag zette het programma zijn minst bekeken aflevering tot nu toe neer met slechts 138.000 kijkers (2,9 procent).

RTL 5 had véél meer verwacht van deze dagelijkse realityshow. Deze cijfers haalt Ma Flodder in de dertigste herhaling met twee vingers in haar neus.

Mogelijk heeft RTL 5 zich verkeken op de concurrentie met de andere dagelijkse realityshow op de Nederlandse televisie: Utopia op SBS 6. Get The F*ck Out Of My House begint om 19.20 uur, Utopia tien minuten later. Naar Utopia keken maandag 570.000 kijkers (11 procent).

Gemiddeld trok Get The F*ck Out Of My House vorige week in zijn eerste uitzendweek 228.000 kijkers naar de vooravond van RTL 5, goed voor 4,6 procent marktaandeel. De eerste twee afleveringen die bijna 300.000 kijkers trokken, halen dit gemiddelde flink omhoog.

Het is voor RTL 5 te hopen dat de kijkcijfers alsnog iets aantrekken. Het programma staat na deze week namelijk nog tien weken in het uitzendschema.

Nicolette Kluijver is de presentatrice van Get The F*ck Out Of My House.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen