Frans Bauer wil China ontdekken van NPO-geld

Frans Bauer zou het leuk vinden om het volgende seizoen van zijn programma Vive La Frans op te nemen in China. Dat vertelt de AvroTros-ster in de Party. Na twee seizoenen in Frankrijk, één seizoen kriskras door Europa en het huidige seizoen in Engeland, zou Bauer voor het vijfde seizoen van zijn programma graag het vliegtuig pakken. “Ik zou nog weleens een keer naar China willen. Voor mij is dit land, de menukaart van de lokale Chinees buiten beschouwing gelaten, een ver-van-mijn-bed-show.

Het Britse seizoen van Vive La Frans trekt momenteel niet meer dan een miljoen kijkers naar de zaterdagavond van NPO 1. Het programma trapt voortdurend open deuren in. Zo liet Bauer zich in één van de afleveringen zelfs uitleggen dat thee drinken typisch Brits is.

Ook kijker Patrick werd vorige week zaterdag niet erg verrast: “In Vive La Frans worden die dingen die je nog niet wist van Schotland uitgediept. Onbekende zaken als kilt, haggis en doedelzak.

Overigens moet Bauer er niet aan denken om Nederland te verruilen voor Engeland, zegt hij in het blad: “Als ik op een Nederlandse snelweg rij, voel ik mij al gelukkig. In ons land is alles mooi plat en hoef ik niet, zoals in het Verenigd Koninkrijk, allerlei kronkelwegen te nemen om ergens te komen.

De zaterdagavond van NPO 1, met daarop naast Vive La Frans ook De Super Freek Show, is de minst bekeken avond van de tv-zender.

Op 5 november begint de nieuwe zaterdagavond van NPO 1 met de ambitieuze dramaserie ‘Als de dijken breken’ en de Paul de Leeuw-show De Kwis.

Foto: Nico Kroon/AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen