SBS 6 haalt Kees Tol-show per direct van zaterdag af

Foto: RTLSBS 6 haalt het Kees Tol-programma Met De Deur In Huis per direct van de zaterdagavond af vanwege tegenvallende kijkcijfers. De andere zaterdagshow Zullen We Een Spelletje Doen? blijft wel gewoon te zien. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het tweede seizoen van Met De Deur In Huis, waarin een panel met daarin onder andere Patty Brard moet raden bij welke bekende ster Tineke Schouten rondkijkt in huis, begon twee weken geleden. De eerste twee shows trokken weinig bekijks.

De seizoensopener was goed voor 310.000 kijkers en 8 procent marktaandeel, waarna de tweede aflevering vorige week 333.000 kijkers en 7 procent marktaandeel noteerde. Te weinig voor prime time op zaterdagavond.

Het eerste seizoen van Met De Deur In Huis deed het afgelopen lente een stuk beter met scores boven de 600.000 kijkers en 10 procent marktaandeel.

Met De Deur In Huis wordt niet van de buis gehaald, maar krijgt een nieuwe uitzendavond. Vanaf 5 oktober zal de show wekelijks op woensdag te zien zijn. De tv-zender hoopt dat het studioprogramma het op deze nieuwe uitzendavond net zo goed zal doen als in het eerste seizoen.

In plaats van Met De Deur In Huis wordt vanavond om acht uur Red Mijn Vakantie uitgezonden. Het gaat om een herhaling van de aflevering van afgelopen dinsdag. Die scoorde vanwege het voetbal bij de concurrent minder kijkers dan normaal.

Ook komende dinsdag staat Red Mijn Vakantie tegenover voetbal. Met de extra uitzending op zaterdag hoopt SBS 6 alsnog alle vaste kijkers te bereiken.

Zullen We Een Spelletje Doen? met Kim-Lian van der Meij is vanavond wél gewoon te zien om negen uur. Dat programma, het enige SBS-programma op de longlist voor de Gouden Televizier-Ring, trok vorige week 440.000 kijkers (8 procent).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen