NOS vindt kijkcijfers Paralympische Spelen ‘netjes’

Foto: NCRVDe dagelijkse programma’s over de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro worden momenteel prima bekeken. Dat meldt de NOS in een persbericht. Met de helft van de Paralympics achter de rug trekt het ochtendprogramma met hoogtepunten van de nacht ervoor gemiddeld 188.000 kijkers naar NPO 1 en heeft daarmee een marktaandeel van 22,3 procent. “Ofwel: bijna één op de vier tv-kijkers heeft op dat tijdstip NOS Paralympische Spelen opstaan“, aldus de omroep.

Het avondmagazine, eveneens gepresenteerd door Herman van der Zandt, trekt gemiddeld 270.000 kijkers op NPO 2. “Dat is netjes. Zeker als je bedenkt dat het heel mooi nazomerweer is“, zegt NOS-onderzoeker Paul Hek.

Hek: “Ter vergelijking: vorig jaar in dezelfde periode bedroeg de kijkdichtheid van NPO2 in dit tijdvak zo’n 200.000 kijkers. Met de Paralympics zitten we daar dus 35 procent boven.

De uitzendingen worden bovendien goed gewaardeerd: met een 7,9 scoren ze hoog voor publieke omroepprogramma’s (die gemiddeld een 7,5 krijgen).

Het ochtendprogramma is dagelijks om 7.40 uur te zien op NPO 2, het avondprogramma om 19.20 uur op NPO 2.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen