Caroline Tensens DNA Onbekend niet meer in studio

Foto: NCRVCaroline Tensen gaat haar tv-show DNA Onbekend niet meer vanuit de studio presenteren. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Story. DNA Onbekend begon in 2009 als studioshow, maar toen RTL 4 het programma in 2014 overnam als Familie Gezocht, draaide de nieuwe presentatrice Nance Coolen uitsluitend op locatie. Die verandering wordt niet teruggedraaid nu het programma weer terugverhuist naar NPO 1. “De grootste verandering is dat we nu alles op locatie filmen“, zegt Tensen.

Het programma is daardoor minder gepolijst, aldus Tensen. “We laten nu ook het voortraject zien en dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld beelden ziet van mensen die niet willen meewerken. Of van de verrassing op hun gezicht als ik onaangekondigd aanbel.

Het maakt het format spannender, aldus Tensen. “Dat vind ik soms best eng, want de persoon die opendoet, heeft er niet altijd om gevraagd. Maar we maken het programma heel integer. Dat moet ook wel, want het zijn echt heftige verhalen.

DNA Onbekend keert terug op NPO 1, omdat Tensens nieuwe werkgever AvroTros het programma wél ziet zitten. Haar vorige werkgever KRO-NCRV liet het programma destijds uit bezuinigingen gaan.

De nieuwe reeks van DNA Onbekend begint op woensdag 19 oktober om 20.30 uur op NPO 1.

Foto: NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen