Katja Schuurman-serie Vlucht HS13 wint kijkers

Geplaatst op Mon 12 Sep 2016 om 9:16

Foto: BNNWaar de meeste nieuwe tv-programma’s kijkers inleveren na de eerste aflevering, lukt het Katja Schuurman om met haar dramaserie Vlucht HS13 juist kijkers te winnen. De nieuwe NPO 3-titel zit in de lift omhoog. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vlucht HS13 trapte af met een dubbele aflevering die 774.000 kijkers trok, goed voor 11 procent marktaandeel. De vervolgaflevering wist gisterenavond 832.000 kijkers te amuseren, goed voor een marktaandeel van 12 procent.

De nieuwe serie van Schuurman is daarmee een hit. Ter vergelijking: het laatste weekgemiddelde van NPO 3 is 7,0 procent. Daar zit Vlucht HS13 ruim boven.

Vorige week zat Schuurman in RTL Late Night om te vertellen over het succes van haar dramaserie. Ze is niet alleen trots op de hoge kijkcijfers, maar ook op de positieve reacties.

NPO 3 had sowieso een goede avond. Na Vlucht HS13 trok Toren C 582.000 kijkers (10 procent) en noteerde Zondag Met Lubach 493.000 kijkers (8 procent).
6 Reacties op “Katja Schuurman-serie Vlucht HS13 wint kijkers”


 1. Sander

  Dit is helemaal niet zo gek. De serie is als een gek herhaalt afgelopen week.

 2. Don

  Niet door mij, ik vind Schuurman nog steeds een erg slechte actrice.

 3. Anonymous

  mooie serie!

 4. Jacob

  Super mooie serie, mooi gemaakt, spannend verhaal! Goed geacteerd!

 5. Anonymous

  @ Don kan jij het beter dan laat zien?

 6. Don

  Gaat niet om beter, als niet kunt acteren moet je gewoon geen acteur/actrice worden en daar hebben veel Nederlandse “acteurs” last van!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.