Gordon boos op Zaans straattuig: ‘Voelt als trap na’

Foto: BNNGordon is zeer teleurgesteld in de jongeren die de Zaanse wijk Poelenburg op zijn kop zetten. Dat heeft de RTL 4-ster zondag laten weten in de talkshow WNL Op Zondag. Deze groep moslimjongeren laat zien hoe ondankbaar ze zijn voor de Nederlandse gastvrijheid, aldus Gordon. “Het allerergste vind ik dat we hun ouders met open armen hebben ontvangen in ons land. Met open armen hebben we de gastarbeiders toegelaten en we krijgen nu een trap na van deze generatie.

Gordon vindt het gênant om te zien wat de jongeren aanrichten. “Ik vind het een verloedering wat zijn weerga niet kent. Dit soort beelden dat mensen worden aangevallen op hun fiets op straat en met de politie wordt de draak gestoken. Waar gáát dit in godsnaam over? Wat is er in hemelsnaam in Nederland aan de hand?

De politie van Zaandam durft de jongeren niet aan te pakken. “Ze staan erbij en ze durven niets die dienders. Zij zijn ook gewoon hartstikke bang. Het is gewoon verschrikkelijk. Ze worden dag in dag uit geïntimideerd.”

Het straattuig valt ook nog eens de ouderen die ons land na de oorlog hebben opgebouwd lastig, aldus Gordon. “De oudjes worden bedreigd op straat, uitgescholden op straat, noem maar op. Dit moet gewoon stoppen.”

Lees ook: Zaans straattuig vindt PowNews ‘kankerroze flikkers’ (vorige week)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen