Kandidaten Thrillerschrijven met de Sterren bekend

Het is bekend wie er meedoen aan de nieuwe NPO 2-show De Pennen Zijn Geslepen, een soort thrillerschrijven met de sterren. Het gaat om actrice Monic Hendrickx, theatermaker Gerda Havertong, oorlogsjournalist Arnold Karskens, modeontwerper Hans Ubbink, tv-psycholoog Steven Pont, kunstenares Tinkebell en bioloog Kees Moeliker. “Dit zijn de kandidaten die ieder voor zich een dosis gezonde schrijversambitie bezitten“, zo laat AvroTros weten.

Samen betrekken de kandidaten een prachtige villa waar ze in volledige rust aan hun schrijfopdrachten kunnen werken. Tijdens het schrijfproces kunnen zij rekenen op de literaire tips en handvatten van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling.

Daarnaast laten zij zich inspireren door Nederlands bekendste thrillerauteur Saskia Noort. “Met meer dan 2,7 miljoen verkochte boeken op haar naam wordt zij geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.”

De Pennen zijn geslepen is vanaf donderdag 27 oktober te zien op NPO 2. Het programma zal wekelijks om 20.25 uur te zien zijn.

Lees ook: Thrillerschrijven met de sterren nieuw op NPO 2 (zondag)

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen