Johnny de Mol haalt schouders op voor kritiek

Johnny de Mol trekt zich niets aan van de kritiek op zijn RTL 4-programma Family Island. Dat zegt de presentator in het AD. RTL 4 heeft voor Family Island een paar gezinnen opgespoord met agressieve of krankzinnige kinderen, zodat De Mol een leuk amusementsprogramma met hen kan maken op een onbewoond eiland. Ongepast, vinden veel kijkers. “De ene helft vindt het goed, de andere uitbuiting, maar dat hou je altijd. Ieder zijn meug“, aldus de presentator.

Critici vinden dat deze kinderen door hun tv-optreden voor het leven getekend zijn, maar dat neemt De Mol met een korrel zout. “Of je nou Project P. laat zien of Heel Holland Bakt, iedereen heeft toch zijn mening.

Een tv-programma heeft nou eenmaal de middelen om gezinnen naar een verre plek te sturen en daar komen ze het best nader tot elkaar, aldus De Mol. “Dat werkt gewoon.

De Mol neemt het allemaal zeer serieus. “Het was heel zwaar. Ik ben geen presentator die even invliegt, een spelletje uitlegt en dan naar zijn hutje gaat. Ook als de camera’s niet draaiden, was ik continu bezig.

Family Island is nu twee weken onderweg, maar scoort net als de rest van de huidige zondag- tot en met donderdagprogrammering van RTL 4 magere kijkcijfers.

Het Johnny de Mol-programma begon met 15 procent marktaandeel, maar zakte vorige week naar 12 procent. Vanavond is de derde aflevering te zien, om 20.30 uur op RTL 4.

Het AD-interview met Johnny de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: Family Island/RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen