Jan Slagter: ‘RTL 4 jaloers op Heel Holland Bakt’

Foto: MAXOmroep MAX-baas Jan Slagter denkt dat Gordon zo tegen Heel Holland Bakt aanschopt, omdat ze bij RTL 4 nogal balen van het enorme succes van zijn NPO 1-show. Dat heeft de omroepbaas gezegd in RTL Boulevard. Heel Holland Bakt sloeg Gordons zender RTL 4 zondag volledig knock-out. “Het is een beetje kinnesinne omdat Heel Holland Bakt zo’n succes in en de commerciële zenders op zondagavond zwarte sneeuw zien, want er kijkt bijna geen hond naar“, aldus Slagter.

Gordons programma Nooit Meer Naar Huis scoorde gisterenavond ook nog eens teleurstellend, terwijl het publieke NPO 1 ook met mooi weer maar blijft scoren. Volgens Slagter voedt dat de antipathie tegen de NPO.

Entertainer Gordon blijft erbij: Heel Holland Bakt hoort op RTL 4. “Omroep MAX is gewoon een omroep die in dienst moet zijn van de ouderen in Nederland. Met alle respect: een programma als Heel Holland Bakt hoort thuis op RTL 4. Het is een commercieel gebeuren, dat niet thuishoort bij de Publieke Omroep.

Peter van der Vorst, ook een gezicht van RTL 4, vindt ook dat Heel Holland Bakt niet past bij de NPO. “Ik ben het wel met Gordon eens dat Heel Holland Bakt makkelijk op RTL 4 had gekund. Dan hadden we heel blij geweest zondagavond met die kijkcijfers.

Heel Holland Bakt is mede een succes geworden vanwege de presentatie door Martine Bijl, die vanwege haar 68-jarige leeftijd nóóit zou zijn uitgekozen door RTL 4, net als jurylid Janny van der Heijden (62).

Het is niet ondenkbaar dat RTL 4 het format had verpest met voorspelbare keuzes als Martijn Krabbé voor de presentatie en Herman den Blijker in de jury. Of nog erger: een SBS 6-variant met Kim-Lian van der Meij.

Heel Holland Bakt is uitgerekend een amusementsprogramma dat nooit zo’n succes had geworden als RTL of SBS ermee aan de haal zouden zijn gegaan. De rust, de toon en de seniore gezichten maken het MAX-programma tot de hit die het nu is.

Slagter zei al eerder dat hij er niet aan moet denken dat Heel Holland Bakt naar RTL of SBS zou verhuizen: “Dan staat het hele keukenblok straks vol met producten van Becel en Koopmans. Is dat wat de kijker wil?

Maandag werd bekend dat het Britse origineel verhuist van de publieke BBC naar het commerciële Channel 4. Dat heeft volgens Slagter geen gevolgen voor Heel Holland Bakt. De Nederlandse versie is na dit seizoen nog minstens drie seizoenen te zien bij MAX.

Overigens begon RTL 4 vorige week met zijn eigen variant op Heel Holland Bakt, namelijk Ja… Ik Wil Een Taart. Dat programma trok slechts 508.000 kijkers (9,5 procent). Ter vergelijking: Heel Holland Bakt heeft er 2,5 miljoen.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen