Hilversum haalt opgelucht adem: 16 graden

Nederland werd de afgelopen weken getrakteerd op een paar wel héél mooie nazomerweken: het was ongebruikelijk warm voor de maand september met temperaturen boven de 30 graden. Het mooie weer kwam precíes op het verkeerde moment voor televisieland: drie weken geleden begon het nieuwe tv-seizoen en zijn er tal van nieuwe programma’s gelanceerd. Gelukkig voor Hilversum is het over en uit met het tropische weer: vanavond wordt het niet meer dan 16 graden.

De plotselinge daling van het kwik komt op de dag dat vooral SBS 6 hoopt op wat extra kijkers: het is tijd voor de derde aflevering van de dure show The Next Boy/Girl Band. Het programma begon met 512.000 kijkers (9 procent) en zakte vorige week terug naar 437.000 kijkers (8 procent). Vanavond gaat SBS 6 voor kijkerswinst.

RTL 4 kwam vorige week net boven de één miljoen kijkers uit met Superkids en ook dat tv-station zal hopen op wat kijkerswinst.

De winnaar op vrijdagavond was vorige week NPO 1 met Witse en Eén tegen 100. De spelshow van Caroline Tensen noteerde bijna 1,2 miljoen kijkers.

Op zijn oude uitzendavond, de zondagavond, had Tensen veel meer kijkers. Voorafgaand aan de eerste aflevering op de nieuwe uitzendavond gaf Tensen al aan te vrezen voor de kijkcijfers.

Ik vind het doodeng dat we met Een Tegen 100 van de zondag- naar de vrijdagavond verhuizen. Zestien jaar lang ben ik al verwend met twee miljoen kijkers op zondagavond en ik hoop dat ze met mij mee verhuizen.

Hopelijk voor Tensen trekken ook haar kijkcijfers dus wat aan, al kan met name SBS 6 de extra kijkerswinst vanavond goed gebruiken.

Foto: Mediacourant

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen