GTST onder miljoengrens geen zeldzaamheid meer

Goede Tijden Slechte Tijden kwam donderdagavond voor de vierde keer dit jaar uit onder de grens van één miljoen kijkers. Er keken 988.000 mensen naar de RTL 4-soap, goed voor een magere 17 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. GTST moest het net als het Achtuurjournaal (1,8 miljoen kijkers en 31 procent) opnemen tegen veel bekeken Europa League-voetbal op RTL 7, maar voorheen was dat nooit aanleiding om onder de miljoengrens te zakken.

Het is kennelijk niet langer een zeldzaamheid dat GTST onder deze grens zakt. Op 8 en 15 september, eveneens op donderdagen, kwam GTST ook al onder de miljoen uit. Dat gebeurde eerder dit jaar al in juni, tegenover het EK Journaal op NPO 1.

Tot dit jaar was het uiterst zeldzaam dat GTST onder de miljoengrens dook. In 2015 kwam de serie alleen op kerstavond onder de miljoengrens uit (862.000 kijkers), in 2014 kwam de soap nooit onder de miljoengrens uit en in 2013 alleen op de dag van de eedaflegging van koning Willem-Alexander (767.000 kijkers).

Overigens biedt RTL 4 met GTST nog altijd veruit het meest bekeken alternatief voor het Achtuurjournaal. De commerciële concurrent SBS 6 is met het Rad van Fortuin nauwelijks te bekennen om acht uur. Daar keken gisteren 302.000 mensen naar.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen