‘Bert van der Veer een van slechtste presentatoren ooit’

De Volkskrant heeft Bert van der Veer uitgeroepen tot mediaflop van de week. Dat is vandaag te lezen in de krant. Van der Veer presenteert zaterdag de laatste aflevering van zijn driedelige serie 65 Jaar Tv: Tijd Voor Pensioen op NPO 2 en dat is volgens critici maar goed ook: zij vinden kijken naar Van der Veer als presentator een lijdensweg. Ook Volkskrant-journalist Paul Onkenhout had wel zin in een tv-serie over 65 jaar tv, maar het is volgens hem ‘helemaal mis’ gegaan.

Van der Veer doet het écht niet goed als presentator, vindt Onkenhout. Het ziet er ‘onbeholpen’ uit, vindt hij. “Monotoon dreunt hij zijn tekst op. Ook het staand interviewen en wandelend presenteren is achteraf niet zo’n goed idee. Zijn motoriek is houterig.”

Zelf gaf Van der Veer aan dat het presenteren hem naar meer smaakt. “Ik zou best nog eens zoiets willen doen, over satire of erotiek, bijvoorbeeld“, zei hij in een interview in de Volkskrant.

Volkskrant-journalist Onkenhout denkt dat iemand hem tegen moet houden: “Dit moet worden voorkomen. Bert van der Veer is misschien niet de slechtste presentator van de afgelopen 65 jaar, maar hij komt aardig in de buurt.”

Van der Veer wordt behoorlijk afgeslacht door critici. Onkenhout is lang niet de enige die hem heeft bekritiseerd.

Het programma van Van der Veer wordt geproduceerd door Niehe Media en uitgezonden door NTR.

Foto: Niehe Media/NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen