Frank Visser hield rekening met mislukte overstap

Frank Visser hield er rekening mee dat zijn overstap van KRO-NCRV naar SBS 6 ook had kunnen uitdraaien op een flop. Dat zegt de tv-rechter deze week in de Viva (via Blendle). Visser was blij toen SBS hem benaderde, maar zag ook het risico. “Toen SBS mij benaderde, voelde ik me weer jong: plannetjes maken, een nieuw format bedenken. Tegelijkertijd was het spannend, want stel dat het mislukt… Dat is een zware verantwoordelijkheid. Vooralsnog lijkt het gelukt en dat is ook weer kicken.

Zijn programma bij SBS 6, Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, doet het prima. Al zijn de kritieken gemengd. “Kritiek is nooit leuk. Ik deed De rijdende rechter al vijftien jaar toen het ineens de hemel in werd geprezen. Vervolgens maakte ik de overstap naar SBS en werd het programma plotseling afgekraakt. Dat trek ik me aan.

Desondanks heeft Visser zeker geen spijt van zijn besluit om na twintig jaar te vertrekken bij de NCRV. “Bij de publieke omroep weet je nooit waar je aan toe bent. Er zijn zo veel belangen. Het wordt een slangenkuil genoemd – en zo voelde het soms ook wel.

De sfeer bij de commerciëlen is transparanter, stelt Visser. “Er worden achter je rug om geen spelletjes gespeeld, iedereen is lekker direct. Dat past bij mij, want dat ben ik zelf ook.

Ik was na al die tijd toe aan een nieuwe uitdaging. Kijk, bij de commerciëlen moeten ze zelf hun centjes verdienen. Als iets niet scoort, dan ga je van de buis. Daar kun je over huilen, maar ik vind het een mooie afspraak. ”

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen