Betaalzender HBO stopt in Nederland

Betaalzender HBO stopt met uitzenden in Nederland. Vanaf 1 januari 2017 is het station hier niet meer te zien. Dat heeft HBO bevestigt naar aanleiding van een bericht op de website van tv-aanbieder Sparql. HBO begon in 2012 in samenwerking met Ziggo. Later volgden ook HBO2 en HBO3. De zenders bieden films en populaire series als Game of Thrones, Girls en True Detective. Niet alleen de zenders stoppen, maar ook de streamingdiensten. Het gaat om een ‘zakelijke beslissing’.

Veel tv-aanbieders bieden pakketten aan waar HBO in zit. Het is nog niet duidelijk hoe tv-aanbieders die gaan aanpassen. “Wij zullen ons de komende weken buigen over de huidige pakketten en tarieven, maar duidelijk is dat de zenders van HBO zullen verdwijnen“, zegt Spaql bijvoorbeeld.

Sparql betreurt het besluit van HBO. “Wij vinden het jammer afscheid te moeten gaan nemen van HBO. Als onderdeel van ons basispakket was HBO altijd één van onze favoriete ‘premium’ zenders.”

“We zullen de tal van serie’s, zoals Game of Thrones, The Night Of, Ballers, Silicon Valley en True Detective zeker gaan missen.”

De rechten van HBO-series als Game of Thrones gaan naar een nieuwe dienst die Ziggo wil gaan aanbieden.

Foto: HBO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen