Rik van de Westelaken: ‘Er is niets over van Net5’

Foto: RTLEr is niets over van wat Net5 ooit was. Alles moet opnieuw worden opgebouwd. Dat zei Rik van de Westelaken, die van de NOS naar Net5 gaat, vrijdagavond in Pauw. Van de Westelaken wil met plezier meebouwen aan een sterker Net5. “Het is een kleine zender die zich opnieuw moet gaan bewijzen. Ze zijn jaren geleden heel veel kijkers kwijtgeraakt. Ik keek vroeger ook naar Net5 en toen ze me vroegen dacht ik: ‘Wanneer is het voor het laatst geweest dat ik die zender überhaupt gevonden heb?’

De presentator kon het zich niet herinneren. “Ik ben me helemaal gaan focussen en dacht: die zender moet helemaal vanuit het niets weer opnieuw opgebouwd worden.”

Dat vindt Van de Westelaken wel een uitdaging. Hij wordt onder meer de presentator van Peking Express en van een ‘licht journalistiek reportageprogramma’. “We gaan echt een informatief programma maken waarvoor ik de hele wereld over reis.

Vrijdag was Van de Westelaken voor het laatst te zien in het Achtuurjournaal. “Ik was in de studio en na afloop komen je collega’s dan joelend binnen. Mijn ouders bleken er ook te zijn. Dat hadden ze stiekem geregeld. Dan laat je alles gaan en sta je gewoon te huilen als een klein kind.

Nu maakt hij een grote stap naar de commerciëlen. Had hij niet liever binnen de NPO willen blijven? “Ik heb zeker ook gesprekken gevoerd bij de publieke omroep. Ik had wat leuke ideeën en we waren aan het praten. Het duurde maar en het duurde maar en toen kwam Net5.”

Ze zeiden: ‘We willen heel graag dat je bij ons komt werken en wat wil je maken?’ Toen ben ik thuis met mensen gaan overleggen, ik heb een paar programma’s gepitcht en ze kozen er een paar uit.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen