Nog geen 100.000 kijkers voor allerlaatste De Fractie

Foto: NPSDe allerlaatste aflevering van de politieke dramaserie De Fractie trok vrijdagavond na Nieuwsuur een publiek van 97.000 kijkers naar NPO 3. Daarmee zette de serie naar een idee van Femke Halsema een marktaandeel van 1,8 procent neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het laatste, derde seizoen van De Fractie was de afgelopen twee weken elke werkdag te zien na Nieuwsuur. Het gemiddeld aantal kijkers lag ruim onder de 100.000, veel te laag voor duur drama.

De Fractie begon in januari 2015 met een voor NPO 2 zeer behoorlijke 713.000 kijkers, maar het kijkerspubliek haakte enorm snel af. Het tweede seizoen trok in het najaar van 2015 op een gegeven nog maar 85.000 kijkers. Toch mochten de makers door.

Nu is het echt over en uit voor De Fractie, waarin de fictieve politieke partij VPN centraal stond. Acteur Joris Smit speelde de leider van deze politieke partij.

De dramaserie was bijzonder, omdat fictie en realiteit met elkaar gemengd werden. VPN bewoog zich namelijk in ons échte politieke landschap. Bovendien speelde de serie regelmatig in op de actualiteit.

Lees ook: Daphne Bunskoek in De Fractie over ex Jeroen Pauw (vorige week)

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen