Jan Smit stopt definitief met NPO 3-show Zomer Voorbij

Foto: TROSJan Smit en de 3JS hebben een punt gezet achter het jaarlijkse programma De Zomer Voorbij. Het programma keert niet meer terug op NPO 3. Dat heeft Smit vrijdagmiddag gezegd op 100% NL. Vorig jaar haakten Smit en zijn Volendamse vrienden op het laatst af vanwege het overlijden van artiestenmanager Jaap Buijs. “Dat was wel het moment waarop we allemaal zeiden: luister, we hebben nu honderd afleveringen gemaakt. We hebben bijna alle Nederlandse artiesten voorbij zien komen.

Smit en zijn vrienden zijn tien seizoenen lang te zien geweest in het programma. Vorig jaar ging de show door als een ‘muzikale reis met bekenden uit het vak’, zónder Volendammers.

Na tien seizoenen is het volgens Smit mooi geweest. “Op een gegeven moment heb je alles wel gehad. Hoe leuk het ook was, ik denk dat we allemaal toe zijn aan een nieuwe stap. Laten we iets nieuws bedenken. Met kerst hebben we O denneboom gehad. Dat was een soortgelijk idee, met een andere insteek en andere mensen. Dat is nu leuker om te doen.

Of O Denneboom ook stopt? ”Over twee weken gaan we weer met AvroTros overleggen over allerlei programma’s, dus ook over O Denneboom.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen