Eva Jinek wil geen vast duo vormen met Jeroen Pauw

Foto: RTLEva Jinek vindt het erg leuk dat ze tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart tijdelijk een duo gaat vormen met Jeroen Pauw op de late avond van NPO 1, maar een vaste duopresentatie ziet ze niet meer zitten. Dat vertelt de presentatrice in de Volkskrant. Na het einde van Pauw & Witteman zag Jinek een samenwerking met Pauw wel zitten. “Het is geen geheim dat ik samen met Jeroen een talkshow wilde presenteren, maar dat wilde hij niet na Pauw & Witteman“, zegt ze.

De situatie is nu anders: zowel Jinek als Pauw hebben nu hun eigen soloprogramma en die krijgen voortaan evenveel zendtijd op NPO 1. Een vaste duopresentatie is dan ook niet meer aan de orde. “Ik zou het nu ook niet meer vast samen willen doen, maar dit vind ik heel leuk“, zegt ze.

Jinek doelt op de tijdelijke samenwerking met Pauw in maart. De twee zijn dan zelfs ook nog in het weekend te zien. “Ik ga twee weken samen met Jeroen presenteren, we weten alleen nog niet waar. We moeten de details nog uitwerken.

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen in november is Jinek níet op de buis. “Natuurlijk had ik dat leuk gevonden om te doen, maar ik mag nu voor het radioprogramma De Ochtend de laatste twee weken van de verkiezingen verslaan vanuit New York.

Op wie ze gaat stemmen – Jinek is in de Verenigde Staten geboren – wil ze in Het Parool niet zeggen: “In principe vertel ik niet op wie ik stem, dat is niet handig als journalist. Maar ik zou er wel moeite mee hebben als mensen ook maar een nanoseconde zouden denken dat ik op Trump zou stemmen.

Het Volkskrant-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen