Boulevard-gezicht woest: ‘Weet u wat ik per uur kost?’

Marielle van Essen, die in juli begon als nieuwe crime-expert in RTL Boulevard, heeft flink lopen mopperen voor een camera van de Amsterdamse tv-zender AT5. Dat is te zien op de website van de zender. Van Essen schrok zich wild toen ze donderdagochtend wilde wegrijden: er zat een wielklem om haar autowiel heen. Voor de camera van AT5 besloot ze de gemeente te bellen. “Ik moet drie kwartier wachten? Weet u wat ik per uur kost? Ik vind het uitermate onamusant dit“, foeterde ze.

De strafrechtadvocate liet aan AT5 weten woest te zijn. “Het is echt bespottelijk. Ik moet om 9.00 uur voor mijn werk voor een moordzaak in Den Bosch zijn, sta ik om 07.45 uur bij mijn auto en zit er gewoon een klem op.”

Ze is net terug van vakantie. “Ik ben net een week terug en omdat ik vijf boetes heb gekregen voor dezelfde locatie, word ik beschouwd als een wanbetaler. Ze hebben me gewoon elke dag dat ik daar stond dezelfde boete gegeven. Terwijl ik niet eens de kans heb gekregen om het te betalen. En dan krijg je zo’n wielklem.

De gemeente had Van Essen in de gelegenheid moeten stellen om te betalen voordat ze als wanbetaler aangemerkt kan worden, stelt ze. “Dan heb je een betalingstermijn van zo veel weken en dan moet je nog een herinnering krijgen.”

Van Essen werd beboet omdat ze tien meter buiten haar parkeervergunninggebied stond. Ze is uiteindelijk met een taxi naar Den Bosch gegaan.

De gemeente Amsterdam heeft zijn fout erkend. De wielklem is er kosteloos afgehaald en waarschijnlijk krijgt ze ook de taxikosten vergoed.

Overigens biedt Van Essen op Twitter nog haar excuses aan voor de arrogante opmerking over haar uurtarief. “Helemaal eens, excuus voor mijn onsmakelijke opmerking in een pissige bui gemaakt.

U kunt de video bekijken op de website van AT5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen