Albert Verlinde: ‘Ik ben gebeld door Mark Rutte’

Foto: RTLAlbert Verlinde vindt het prachtig dat het nieuws over zijn vertrek bij RTL Boulevard zo veel heeft losgemaakt. Dat vertelde hij vanavond achter de desk van het RTL 4-programma. Verlinde is zelfs gebeld door de minister-president van ons land. Ook premier Mark Rutte vindt het vertrek groot nieuws. “Ik vind het heel mooi dat de premier me zelfs gebeld heeft. Dat vond ik heel lief. Hij keek regelmatig en zei: ‘Ik weet dat er veel Nederlanders zijn die elke avond naar je kijken en dat is nu voorbij.’” 

De showkenner stond op pagina 101 van Teletekst, haalde alle nieuwssites én het NOS Journaal. “Ik vind het prachtig wat er vandaag gebeurd is. Er was heel veel aandacht en ik kreeg veel lieve berichten.

Een paar maanden geleden begon Verlinde over zijn exit na te denken. “Je kunt zeggen dat ik er een paar maanden geleden over na begon te denken of het niet mooi is geweest. Begin vorige week wisten RTL en ik definitief dat dit de lijn is die we gaan kiezen.

Hij heeft het nieuws pas vanmorgen bekendgemaakt aan zijn RTL-collega’s. “Ik ben vanochtend tussen 9 en 10 bij het team geweest om het te vertellen. Je bent emotioneel erover. Het is toch 15 jaar van je leven. Toen heb ik andere collega’s een mail gestuurd en toen ging het persbericht eruit.

De komende tien dagen zit Verlinde aan de desk. Volgende week vrijdagavond is zijn afscheid. “Dan is het precies 15 jaar geleden dat we voor de allereerste keer achter de desk zaten. Het voelt als een goed moment om te stoppen nu alles gaat veranderen met de verhuizing naar het Leidseplein.

Wat Verlinde nu op tv gaat doen, weet hij niet. “RTL en ik gaan niet uit elkaar. Dat vond zowel de zender als ik heel erg belangrijk. Het is een heerlijke zender om voor te werken. We zijn nog aan het praten wat we gaan doen. We kijken ook naar de agenda’s en wat daar het best in past.

Over wie hem moet gaan vervangen bij RTL Boulevard, zei Verlinde: “Dat weet ik niet. Het is ook aan de zender om daar over te praten. Een echte vervanger van mij moet je ook niet willen zijn. Als je hier gaat zitten, moet je er zelf je eigen stempel op drukken en je eigen ding doen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen