Ajouad: ‘Na elke IS-aanslag willen ze mij op tv’

Ajouad El Miloudi, de presentator van kinderprogramma’s bij de NPO die zich niet echt geliefd heeft gemaakt in Ranking the Stars, vindt het niet prettig dat tv-makers hem na elke IS-aanslag willen bombarderen tot het gezicht van de Nederlandse moslims. Dat geeft hij aan in Het Parool. El Miloudi gaat bewust nooit in op dat soort uitnodigingen. “Ergens snap ik het wel, maar het is niet leuk dat ik elke keer als IS iemand heeft onthoofd een appje krijg van een redacteur“, aldus het tv-talent.

Vooral in het begin werden er veel pogingen gedaan, aldus El Miloudi. “Met Jeroen Pauw heb ik erover gesproken dat ik in mijn begintijd in Hilversum alleen werd gevraagd te praten over multiculturele vraagstukken en fricties tussen culturen. Daar had ik geen trek in.

Pauw zegt dan dat ik hen ook moet begrijpen: ze proberen een inkijkje in de islamitische cultuur te krijgen. Daarvoor moeten ze aanspraak doen op mij of Ali B.”

El Miloudi vindt dat ze bij de NPO soms net zo weinig weten over de islamitische cultuur als de klasgenootjes waarmee hij vroeger op de basisschool zat. “Het verhaaltje begon opnieuw toen ik in Hilversum ging werken, een onwijs blanke omgeving.”

Ik had déjà vu’s naar de basisschooltijd. Dat collega’s zich dingen afvroegen over mijn cultuur, waarvan ik dacht: hoe kun je dat nou niet weten? Voorbeeld: ‘Mag je een glaasje water tijdens de ramadan?’ Die vraag had ik al tien jaar niet gehoord.”

Het Parool-interview met Ajouad El Miloudi kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen