Surinaamse transgender in NPO-show Sanne Hans

The Voice of Holland-coach Sanne Hans schiet in haar nieuwe NPO-programma Lieve S-S-Sanne onder meer een transgender uit Suriname te hulp. Dat heeft AvroTros vandaag laten weten. Dat het muzikale S-S-Sanne eraan zit te komen was al bekend, maar nu heeft de AvroTros ook wat meer verklapt over de inhoud. De omroep licht drie kandidaten uit die meedoen aan de show waarin Hans met haar gitaar het land door gaat om mensen bij te staan die iemand willen bedanken.

Zo reist ze naar Amsterdam af voor het verhaal van transgender Rika. In 1970 wordt zij in Suriname geboren als jongen, maar ze voelt zich altijd anders. Nadat zij in 1981 in Nederland komt wonen, ontdekt zij op latere leeftijd niet alleen het uitgaansleven van Amsterdam, maar ook eindelijk wie zij zelf is.

Inmiddels is Rika getrouwd met de liefde van haar leven, Dominique. Sanne verrast de man van Rika met een lied in het Amsterdamse Vondelpark.

Ook is er het emotionele verhaal van de 23-jarige Jennifer. Negen jaar geleden overlijdt Jennifers zusje Angelina bij een auto-ongeluk. Die zwarte dag verandert voorgoed het leven van Jennifer en haar moeder. Samen met Jennifer bezoekt Sanne de plek waar het ongeluk is gebeurd.

Diep onder de indruk van dit grote verlies schrijft Sanne een lied voor de moeder van Jennifer en Angelina, over de zware periode die ze achter de rug hebben.

Tot slot noemt AvroTros ook kandidaat Remco, die de hulp van Sanne inschakelt om zijn vriendin Femme op wel heel bijzondere wijze ten huwelijk te vragen.

Lieve S-S-Sanne is vanaf 7 september elke woensdag om 21.30 uur te zien op NPO 3.

Lees ook: ‘Miss Montreal maakt Nederlandse tv infantieler’ (maart)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen