Shownieuws pakt Fajah aan op dag familiedrama

De populaire showrubriek Shownieuws opende de uitzending vrijdagavond met een vernietigend item over Fajah Lourens. Maanden na het uitbrengen van haar dieetboek heeft de SBS 6-show een paar deskundigen opgetrommeld om voor een draaiende camera gehakt te maken van het boek. Wat de SBS 6’ers op dat moment niet wisten, is dat Lourens en haar familie juist gisteren door een hel gingen: vandaag maakte Lourens bekend onderdeel te zijn van het familiedrama in Amsterdam.

Het kwam vrijdagmiddag bij menigeen binnen als breaking news op de telefoon: in de Amsterdamse Rivierenbuurt sprong een 32-jarige man met zijn 11 maanden oude baby uit het raam. Beiden overleefden de val niet. Later werd in de woning ook nog het levenloze lichaam van de moeder van de man aangetroffen.

Vanochtend heeft Lourens op Instagram bekendgemaakt dat de 32-jarige man de ex van haar zus is en de 11 maanden oude baby hun kind. “Een familiedrama lijkt altijd zo ver weg! Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van zulk dergelijk nieuws. Ik heb nooit durven denken dat wij ooit zelf zo iets zouden meemaken.

Helaas zijn wij gister ons lieve kind, neefje, kleinkind verloren. De afgelopen twee maanden heb ik dagelijks mogen genieten van mijn heerlijke neefje Elfin die samen met mijn zusje bij ons woonde. Helaas blijft zijn bedje nu leeg. Ik heb al mijn boekingen vanavond gecanceld, het spijt me.

Lourens’ dieetmethode werd in Shownieuws volledig afgekraakt. Het Voedingscentrum stelt dat je met haar dieet te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook was er kritiek op Lourens’ aanbeveling dat je je hongergevoel moet ‘omarmen’. Dat noemde een hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag in het programma ‘masochistisch’.

Het Shownieuws-item was behoorlijk mosterd na de maaltijd. Hetzelfde dieetboek werd in april al aangepakt in RTL Boulevard.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen