SBS 6 maakt journalistiek uitstapje met Frank en Vrij

Foto: SBSSBS 6 gaat een journalistieke tv-reeks over de gevallen tv-ster Frank Masmeijer uitzenden. De uitzendingen van Frank en Vrij! beginnen in het najaar. Dat heeft de tv-zender laten weten. Frank en Vrij! volgt Masmeijer, die een langdurige celstraf voor cocaïnesmokkel boven het hoofd hangt, van dichtbij. “In elke aflevering stelt een onderzoeksjournalist de essentiële vragen aan betrokkenen, zodat een objectief beeld van de situatie kan worden weergegeven“, zegt een woordvoerder van de zender.

Naast de gesprekken met Masmeijer zelf, is het tv-programma aanwezig in de rechtbank en komen zijn advocaten aan het woord: mr. Geert-Jan Knoops uit Nederland en mr. Carl Slabbaert uit België.

Masmeijer maakte in 1985 na een screentest zijn tv-debuut als presentator bij de NCRV. Hij start met het spelletjesprogramma de Helemaal alleen in je eentje show en presenteert grote shows zoals de Holidayshow. Als NCRV-coryfee presenteert hij Drempels Weg, een grote actie voor lichamelijk gehandicapten en een showprogramma rond SOS-Kinderdorpen. In 1994 komt er abrupt een eind aan zijn carrière bij de NCRV.

Na een kort avontuur in Duitsland keert Masmeijer tv en Nederland de rug toe. Hij vestigt zich in België, waar zijn vrouw vandaan komt, gaat in zaken en schopt het tot horecatycoon. Dan raakt hij financieel in de problemen na ruzie met zijn zakenpartner. Zijn zaken gaan failliet en veel mensen vragen zich af waar hij met zijn gezin van leeft.

Begin oktober 2014 wordt Frank Masmeijer in de echtelijke woning in Antwerpen door acht agenten van zijn bed gelicht. Hij wordt afgevoerd en verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Columbia, die tussen een zending bananen in een container in de haven van Antwerpen is aangetroffen.

Masmeijer verdwijnt voor acht maanden achter de tralies, eerst in de gevangenis van Antwerpen en later in Mechelen. Eind juni 2015 wordt Frank na lang aandringen, vrij onverwachts, vrijgelaten. Sindsdien bereidt de presentator zich met zijn twee advocaten voor op de rechtszaak in Antwerpen, in november 2016.

Vorig jaar gaf Masmeijer nog een exclusief interview aan Evert Santegoeds voor het SBS 6-programma Shownieuws. Het is niet bekend of hij ook de onderzoeksjournalist is waarover wordt gesproken in de aankondiging van Frank en Vrij.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen