‘RTL Late Night is wel erg in de komkommertijdstand’

Thomas de Veen, tv-recensent voor NRC Handelsblad, vindt RTL Late Night geen volwaardig alternatief voor de talkshows van de NPO. “Ik mis de normale talkshows“, zegt hij vandaag in de krant. De Veen vindt RTL Late Night inhoudelijk veel en veel lichter dan de NPO-talkshows De Wereld Draait Door en Pauw, die nog tot eind augustus op zomervakantie zijn. “RTL Late Night is wel erg in de komkommertijdstand (met de Republikeinse Conventie dinsdag als vijfde item).

Het is volgens De Veen een groot gemis dat er geen talkshow bij de NPO te zien is. Juist nu er zeer veel speelt in de wereld. De NPO vindt het Journaal en Nieuwsuur wel genoeg in de zomer, maar De Veen ziet dat anders. “Talkshows bieden nu juist die ene betekenisvolle vorm die nieuws en actualiteitenprogramma’s niet bieden.

Talkshows leveren namelijk de brandstof voor meningsvorming en vertalen het nieuws naar de huiskamer, schrijft De Veen. “Dat lukt omdat talkshows laagdrempeliger zijn, want toegankelijker en vertrouwder.”

Die vertrouwdheid die talkshows bieden is een houvast in zware nieuwstijden, zoals het op zulke momenten ook een houvast is om te weten hoe een goede vriend over het nieuws denkt, of de krant die je juist niet leest.”

De column van De Veen kunt u lezen op de website van NRC Handelsblad.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen