RTL en Volkskrant maken NOS-zomercolumn belachelijk

De zomercolumns van de NOS blijven het mikpunt van spot. De luchtige items in de zomerse NOS Journaals krijgen er dit keer van langs van journalisten en presentatoren van 3FM, RTL, Het Parool en de Volkskrant. Dat is te volgen in de media. Journalisten vinden de items ridicuul. Zo was vorige week te zien hoe verslaggever Martijn Bink op cursus ging, zodat hij vlechtjes kan maken bij zijn dochters. “Ze zijn ongemakkelijk en werken gewoon niet“, zegt tv-recensent Julien Althuisius.

Althuisius, werkzaam voor de Volkskrant, denkt de kijker ‘wel zonder deze vorm van hogere camp kan’. “De mensen die het hele jaar dood en verderf over ons heen hebben gestort, komen nu opeens een beetje lollig doen. Dat werkt gewoon niet.

3FM-dj Mark van der Molen vindt het ‘een komkommertijd-dingetje’. Hij vindt de zomercolumns zo ‘kinderachtig’ dat hij een quiz deed met luisteraars, die moesten raden of een item uit een zomercolumn of uit het Jeugdjournaal kwam.

Het Parool-recensent Han Lips vindt de items ’tenenkrommend’, zegt hij. “Alsof de kijker ineens naar Hart van Nederland heeft overgeschakeld.

En RTL-journalisten steken op Twitter de draak met de zomercolmns. Roel Geeraedts grapt dat hij ook zomercolumns wil gaan maken. “Ik ga Frits Wester vlechtjes geven.

RTL-journalist Daphne Lammers grapt dat een zomercolumn op haar ‘bucket list’ staat, maar collega Koen de Regt vindt dat geen goed idee: “ALS JULLIE HET MAAR LATEN. Potver.

Ook andere mediaprominenten, zoals Alexander Klöpping en Marianne Zwagerman, hebben in het verleden kritiek geuit op de luchtigheid van het NOS Journaal. Zwagerman noemde de zomercolumns vorig jaar nog ‘rare gedrochten’.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen