NPO Politiek tijdelijk verder als NPO Sport

Net als in eerdere jaren wordt het digitale themakanaal NPO Politiek ook dit jaar tijdens het zomerreces in Den Haag omgedoopt tot NPO Sport. Daardoor is er meer mogelijkheid om sportevenementen live uit te zenden. Dat heeft de NPO vandaag laten weten. De NOS gaat het kanaal bijvoorbeeld gebruiken voor Tour de France-uitzendingen. “Ook zullen er sportwedstrijden te zien zijn die niet gelijktijdig live worden uitgezonden op een van de andere landelijke publieke zenders.”

Naast live-uitzendingen wordt NPO Sport ook gebruikt voor herhalingen van eerdere sportwedstrijden en sportdocumentaires zoals Andere Tijden Sport.

NPO Politiek verandert vannacht in NPO Sport. Begin september keert NPO Politiek weer terug. Het is de vijfde zomer dat het themakanaal NPO Politiek tijdelijk door NPO Sport wordt vervangen.

NPO Sport is bij tv-aanbieders via aanvullende zenderpakketten en gratis via internet te bekijken.

RTL-journalist Roel Geeraedts vindt het onhandig dat de NPO dit zo groots naar buiten brengt. “Ja rustig maar collega’s, we zijn allemaal blij dat het even reces is. Maar loop er niet mee te koop, ok?

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen