Ook Sipke Jan niet blij met tv-registratie homoconcert

Foto: Nick van OrmondtSipke Jan Bousema is net als Diva Mayday niet gelukkig met de tv-registratie van het EuroPride-concert op de Dam in Amsterdam. Dat laat de tv-persoonlijkheid weten op Facebook. Met het EuroPride-concert, waarin optredens werden afgewisseld met LGBT-statements, werd afgelopen weekend Gay Pride geopend. In het AvroTros-verslag van woensdag waren de LGBT-statements eruit geknipt. “Die inhoud is een essentiële boodschap in het verbeteren van de mensenrechten wereldwijd“, zegt Bousema.

Bousema begrijpt dan ook goed waar de woedende reactie van Mayday vandaan komt. “Als ambassadeur van de ‪‎Europride‬ begrijp ik de emoties van Diva Mayday en mensen die zondag op Dam aanwezig waren, dat ze de uitgeknipte stukken missen. Zelf ben ik ook teleurgesteld dat dat ontbrak in de uitzending.”

Namens zijn productiebedrijf 24 Life biedt Bousema aan een hermontage te maken van het mensenrechtenconcert op de Dam. “Die recht doet aan de inhoud en ieders bijdrage, zoals wij het oorspronkelijk bedoelden.”

Mensenrechten zijn té belangrijk om de inhoudelijke boodschap van het concert zomaar aan de wereld voorbij te laten gaan. Met de absolute verwachting dat deze hermontage wordt uitgezonden als herhaling op een gewaardeerd tijdstip.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen