Mayday woest op AvroTros: ‘En Rooijakkers is een lul’

Diva Mayday is woest over de AvroTros-registratie van het EuroPride-concert op NPO 3. Dat laat de bekende travestie-artiest weten op Twitter. Met het concert in Amsterdam, een afwisseling van optredens en LGBT-statements door onder andere Mayday, werd afgelopen weekend de jaarlijkse GayPride geopend. De registratie die gisteren op NPO 3 te zien was leek net het Muziekfeest op het Plein, klaagt Mayday. “Alle LGBT-statements zijn eruit geknipt. Ik vind dat asociaal.

Mayday is ontzettend kwaad. Niet alleen op de omroep, maar ook op presentator Art Rooijakkers. “Wat ben jij een lul Art Rooijakkers, en AvroTros doet precies NIETS voor onze LGBT-emancipatie. Wat een slechte registratie. Losers, woest.

Alleen de opening met Conchita Wurst, een man verkleed als een vrouw met een mannenbaard, straalde écht roze uit, vindt Mayday. “Leuk hoor alleen hetero-artiesten (behalve Conchita).

De AvroTros laat in een reactie weten: “Zoals elk jaar omarmt AvroTros de Gaypride en registreert diverse onderdelen. In overleg met Stichting Europride is gekozen voor een muziekregistratie van het Europride concert op de Dam. Bij de Canal Parade is meer ruimte voor interviews en gesprekken.

Het EuroPride-concert trok gisteren 348.000 kijkers naar NPO 3, goed voor 7 procent marktaandeel.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen