Mayday woest op AvroTros: ‘En Rooijakkers is een lul’

Geplaatst op do 28 jul 2016 om 13:23

Diva Mayday is woest over de AvroTros-registratie van het EuroPride-concert op NPO 3. Dat laat de bekende travestie-artiest weten op Twitter. Met het concert in Amsterdam, een afwisseling van optredens en LGBT-statements door onder andere Mayday, werd afgelopen weekend de jaarlijkse GayPride geopend. De registratie die gisteren op NPO 3 te zien was leek net het Muziekfeest op het Plein, klaagt Mayday. “Alle LGBT-statements zijn eruit geknipt. Ik vind dat asociaal.

Mayday is ontzettend kwaad. Niet alleen op de omroep, maar ook op presentator Art Rooijakkers. “Wat ben jij een lul Art Rooijakkers, en AvroTros doet precies NIETS voor onze LGBT-emancipatie. Wat een slechte registratie. Losers, woest.

Alleen de opening met Conchita Wurst, een man verkleed als een vrouw met een mannenbaard, straalde écht roze uit, vindt Mayday. “Leuk hoor alleen hetero-artiesten (behalve Conchita).

De AvroTros laat in een reactie weten: “Zoals elk jaar omarmt AvroTros de Gaypride en registreert diverse onderdelen. In overleg met Stichting Europride is gekozen voor een muziekregistratie van het Europride concert op de Dam. Bij de Canal Parade is meer ruimte voor interviews en gesprekken.

Het EuroPride-concert trok gisteren 348.000 kijkers naar NPO 3, goed voor 7 procent marktaandeel.
31 Reacties op “Mayday woest op AvroTros: ‘En Rooijakkers is een lul’”


 1. Anoniem

  Mayday ,Mayday , we”re going down .

 2. Hanneke

  Ik geef haar gelijk.

 3. Henk

  ze heeft gelijk. ik was zondag bij het concert wat 2,5 uur duurde. indrukwekkende statements door onder andere Diva Mayday, Boris Diettrich en Jett Bussemaker, reportages van het Stonewall Inn. in NY. dit was gewoon een veredelde versie van TROS Muziekfeest

 4. Kaaskijker

  Terecht. Een tv-registratie hoort wel een werkelijkheid weer te geven die recht doet aan wat de artiesten en bezoekers ervaren. Je moet wel een idee hebben waar LGTB over gaat en waar Gaypride om draait.
  Een balans vinden tussen voor het effect gaan (mannen in leren uitgesneden broeken filmen) en gezapige gezelligheid. Ik vind van niet maar kennelijk is dat heel moeilijk. Misschien niet Art Rooijakkers maar wel de regisseur moet hier op aangesproken worden.

 5. Anoniem

  Deze artiesten stonden op de dam
  Was aanwezig
  tussen de liedjes door gebeurde ook niets meer dan wat Art vroeg aan de
  Artiesten tussen door
  Wij vonden het wel goed

 6. Walter

  Wie? Gaan we nu de eerste de beste huppelmuts ook al serieus nemen?

 7. Anoniem

  Elke vorm van aandacht is goed
  Ook deze vorm

 8. Flits Bom

  Art is ook een enorme hork. Zelden zo’n over het paard getild figuur mee gemaakt.

 9. Zeru

  Alle gays van Mediacourant zijn het hier natuurlijk mee eens.

 10. Don

  Wie kijkt er nou naar deze onzin? Ik in ieder geval niet!

 11. maynee

  arme meid, geen tv momentje en meteen huilie huilie

 12. Anoniem

  De gaypride brengt meer schade toe aan de acceptatie van lgbt-ers dan dat jaren lange voorlichting weer kan goedmaken.

 13. Anoniem

  Zeru
  donderdag 28 juli 2016 om 14:52
  tot vanavond in het bos

 14. Bonnie Kreukhoven

  MayDay is natuurlijk vooral gepikeerd omdat zij ZELF uit de montage is geknipt. Als zij alle artiesten in de gemonteerde versie had aangekondigd hadden we haar niet gehoord. IJdele dikke travestiet. Natuurlijk zaten al die oersaaie speeches niet in de tv-uitzending. De mensen op het plein wilde er al niet eens naar luisteren en stonden overal doorheen te kletsen, laat staan dat AVROTROS daar honderduizenden mensen thuis mee wil lastigvallen. Ik begrijp het wel.

 15. Hanneke

  De gaypride brengt meer schade toe aan de acceptatie van lgbt-ers dan dat jaren lange voorlichting weer kan goedmaken? Praat toch niet zo dom. En bovendien wordt er op menig scholen nog steeds geen voorlichting gegeven. Dus over welke voorlichting heb je het.

 16. Anoniem

  Art Rooijakkers is presentator en geen editor.
  Ben ik nou dom of is Mayday dom? Schiet mij maar lek.
  En dit hele Gaypride gebeuren is nu toch amsterdam Pride, het is pure commercie.

 17. Matman

  Wat kan die Art Rooijakkers er nou aan doen?

 18. Anoniem

  Dat ontevreden gedoe! Ikzelf gewoon homo en ik vind het geweldig dat AVROTROS en NPO dit überhaupt uitzenden!

 19. Anonymous

  Mayday is natuurlijk vooral boos dat ze zelf niet in de aflevering zit toch?

 20. Els

  Alsof Art zelf die montage doet?!? En iemand uitschelden op social media of waar dan ook is natuurlijk nooit sjiek. Je kan toch ook gewoon de telefoon pakkenen even bellen en zeggen dat je niet zo tevreden bent over de uitzending? Waar is het fatsoen gebleven?

 21. Anoniem

  Mee eens was een top verslag
  Was echt leuk om te zien
  Zeker zonder die aandacht vrager
  En als je het zo belangrijk vind
  Plaats dan iets onder je eigen naam ipv maday

 22. BRAAK

  Ook ik heb eerder geschreven dat Rooijakkers een hopeloos figuur is zonder uitstraling en gevoel voor timing, een grote L U L!

 23. Jop

  Ik ben zelf homo en begrijp niet waarom Er nou iedere keer zoveel aandacht is voor oude mislukte travestieten als May Day. Waarom geen frisse leuke man of vrouw die een goed uithangbord is voor de gayscene. May Day zit in een alsmaar kleiner wordende Amsterdams nichten clubje, die zichzelf zeer bijzonder en verongelijkt vind. Dit terwijl de massa vd homo’s en lesbiennes frisse moderne mensen zijn die Gémixed met homo en hetero vrienden leven. De Pride moet eens vernieuwen. Het is 2016 en de tijd dat homo zijn afwijkend was, met travestieten of negatief gezeik in beeld wordt gebracht moet eens stoppen. Het was een leuk concert op de Dam , alleen jammer van de ‘presentatie’ door die ouwe travestiet.

 24. Anoniem

  Het is een goed initiatief van AVROTROS maar het word al jaren maar half/half gedaan. Pak nou toch eens een keer uit als NPO. Op NPO3 en op NPO1. met films, Zooo Pink, Hollandse Zaken special, Andere tijden special, Profiel, Uit de kast en Hij is een zij op herhaling. BNN Think Pink, 3 op reis en spuiten en slikken special, een week lang dagelijks live een half uur, andere specials en documentaires, dit concert en de hele zaterdag (overdag) live vanuit Amsterdam op NPO1. S’avonds een verslag op NPO1 en NPO3 en op maandagavond de dag uitzending herhalen op NPO3. Heel belangrijk dat het ook op NPO1 gebeurd. Deze registratie was ook weer halfbakken. Zend het dan niet uit. Dit kan diva Mayday ook op normale manier kenbaar maken en dat hoeft niet op zo’n relnichten manier.

 25. Pietje

  Mayday dacht internationaal door te breken met haar naam. Helaas is de heer Meidag te talentloos en is hij terecht overal uitgejast. Deze aandachttrekker mag nooit en te nimmer een man van mij maken.

 26. Flits Bom

  Pas maar op want ik heb MayDay wel eens iemand in elkaar zien rammen op het Spui. Daar wil je niet bij zijn. Die heeft een stel klauwen als een dokwerker.

 27. valerie

  komkommertijd

 28. Richard

  Helemaal eens met Jop, ik irriteer me al jaren gigantisch aan het ‘ wij zijn homo en kijk ons eens blij zijn met pruiken en hoge stemmetjes’. Ik ben een man en val op mannen, waarom moet zon vervelende jurkdrager telkens weer dat foute imago op homo zijn plakken!

 29. Anoniem

  Helemaal eens Richard!

 30. Sven L.

  Klopt wat er wordt gesteld. Doet de gemeenschap geen goed, die het toch al lastig heeft in de media. Stereotype fragmenten waardoor de kijker wederom een vertekend beeld krijgt voorgeschoteld.

 31. Sven L.

  Alsof we elkaar de hele dag aan de ster likken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.