Net5 blijft inzetten op succesvolle themamaanden

Het succes van de huidige Vintage Love Maand op Net5 is voor de vrouwelijke zender reden om volop in te blijven zetten op themamaanden. De volgende themamaand is in december: de Lovely December Maand. Dat heeft Net5 laten weten. Net5 zendt deze maand de ‘allerbeste en tijdloze romantische klassiekers’ uit en met succes. “Met een gemiddeld marktaandeel van 7 procent in de doelgroep 20-54 jaar had Net5 in week 28 de beste week sinds 2007“, zo laat de zender weten.

Zondag 17 juli had Net5 met een marktaandeel van 10,2 procent zelfs de beste avond sinds 21 juli 2006. Dit kwam onder andere door de film Overboard die maar liefst 14,8 procent marktaandeel opleverde.

Hiermee staat deze film momenteel op nummer één van deze themamaand, gevolgd door The Bodyguard (10,5%) en Dirty Dancing (9,5%). Later deze week volgen onder andere nog klassiekers als Micky Blue Eyes en About a Boy met acteur Hugh Grant.

In totaal heeft Net5 tot op heden in de maand juli 7,8 miljoen mensen bereikt met het Vintage Love-thema in de doelgroep 6+. “Hieruit blijkt dat themamaanden goed werken.”

Daarom komt Net5 dit najaar voor het tweede jaar op rij met de Lovely December Maand. “Waarbij warmte en liefde de huiskamers instromen rondom de feestdagen met de beste romantische films waaronder Notting Hill, The Holiday en de tv-première van Endless Love.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen