Jaap van Deurzen in Slimste Mens: ‘Er is afbreukrisico’

NPO 2’s grootste tv-hit De Slimste Mens keert vanavond terug op de buis. Elke dag strijden drie bekende Nederlanders tegen elkaar. In de eerste aflevering gaat het om schrijfster Esther Gerritsen, GTST-actrice Dilan Yurdakul en RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen. Vooral Van Deurzen heeft als journalist zijn eer hoog te houden en dat realiseert hij zich goed, vertelt hij in TROS Kompas. “Er is wel wat afbreukrisico, maar ik heb een brede interesse en ken veel feitjes die in mijn hoofd zitten.

Bij De Slimste Mens komt echter ook veel tactiek kijken, weet Van Deurzen. “Ik ben meer van het langzame denken en dit moet snel, snel, snel.

Van Deurzen heeft al de nodige voorbereidingen getroffen. “Ik heb me voorbereid met de app van De Slimste en dat is zo verslavend, dat ik soms zelfs de auto even aan de kant zetten om te spelen.

Journaliste en tv-persoonlijkheid Janneke Willemse werd in 2014 geconfronteerd met het afbreukrisico van De Slimste Mens, toen ze er al na één aflevering uit vloog.

Willemse vindt echter niet dat je je ervoor hoeft te schamen als je in de eerste aflevering afvalt. “Het is mensen als Cornald Maas en Matthijs van Nieuwkerk ook overkomen. We bevinden ons dus in goed gezelschap“, zegt ze vandaag in de Metro.

De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen